Пропао састанак код Милорада Додика

У Палати Републике, а на позив предсједника Српске Милорада Додика требало је да се разговара о даљим мјерама у вези с одлуком Уставног суда БиХ о укидању 9. јануара као Дана Републике. Међутим, од тога није било ништа. Састанак није одржан.

Република Српска 15.04.2016 | 21:26
Пропао састанак код Милорада Додика

Брзо је сазван још брже је отказан.

Састанак код Милорад Додика је пропао. Разлог – недолазак Савеза за промјене. Тако је то образложио предсједник Српске. Представници Савеза за промјене нису дошли у Палату Републике због како кажу увреда и лажи изнесених на њихов рачун. Увреда није било – одговара Милорад Додик.

Милорад Додик најављује нови састанак. Већ следеће седмице поново ће позвати све лидере странака. Рокови истичу и потребно је каже утврдити даље политичке кораке.

У Савезу за промјене имају јасан став када је у питању референдум о 9. јануару као Дану Републике. Нису против одржавања али поручују да прво треба искористити све правне могућности.

Референдум, један па други.

У Палати се данас чуло и то да је референдум о Суду и Тужилаштву БиХ на дневном реду и да чека консензус свих у Српској. У такве приче више нико не вјерује – одговарају из Савеза за промјене.

Осим представника странака које чине Савез за промјене, на састанак у Палату нису дошли ни лидери ДНСа и Социјалистичке партије. Умјесто њих стигли су Недељко Чубриловић и Слободан Протић.

Да ли се озбиљност односи и на колационе партнере није прецизирано. Чињеница је да је рефрендум поново послужио за нови талас политичких препуцавања.

У Савезу тврде да Милорад Додик свјесно манипулише том причом у изборном периоду како би преварио грађане и скренуо пажњу са лоше економске ситуације и бројних афера у које је кажу умјешан и врх власти.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Заврсница је вазан дип сваке партије саха.

15.04.2016 19:42

Није досао ни ДНС ни СП? Пустили га низ воду? Како год, предсједник је пун самопоуздања, то је највазније. Добија изборе поново. Не да тебе народ Додо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

15.04.2016 19:55

Сви Српски политичари прије него проговоре треба да се сјете погинулих бораца и Срба затворених по бјелосвјетским казаматима,док они ни за новац неће да бране РС.

Name

маја

15.04.2016 20:35

Који су ово безобразлуци према народу. Није важно ко је тренутно предсједник, треба да се одазову због народа и РС. Са којим правом се овако понашају? не интересују мене њихова препуцавања већ ме занима народ, РС , очување земље. Грађани су гласали за све странке и сви су обећавали очување РС, а шта сада раде? Ко им је дао то право???

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

15.04.2016 22:12

Исправно су поступили.

Name

Брат Ђуро

15.04.2016 20:41

А шта није пропало код М.Д. За зелен бор да се ухвати осушио би се за два дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ос

15.04.2016 21:42

Неда тебе народ Баја Нек ови раде ста хоце ,опер це народ гласат за тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАНКО

15.04.2016 21:59

Милорад Додик је само предсједник СНСД-а. Тако се одувијек пошао, никад као предсједник свих грађана РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

16.04.2016 07:54

Нас највеци проблем је криминал СНСД-а и Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ