Propao sastanak kod Milorada Dodika

U Palati Republike, a na poziv predsjednika Srpske Milorada Dodika trebalo je da se razgovara o daljim mjerama u vezi s odlukom Ustavnog suda BiH o ukidanju 9. januara kao Dana Republike. Međutim, od toga nije bilo ništa. Sastanak nije održan.

Republika Srpska 15.04.2016 | 21:26
Propao sastanak kod Milorada Dodika

Brzo je sazvan još brže je otkazan.

Sastanak kod Milorad Dodika je propao. Razlog – nedolazak Saveza za promjene. Tako je to obrazložio predsjednik Srpske. Predstavnici Saveza za promjene nisu došli u Palatu Republike zbog kako kažu uvreda i laži iznesenih na njihov račun. Uvreda nije bilo – odgovara Milorad Dodik.

Milorad Dodik najavljuje novi sastanak. Već sledeće sedmice ponovo će pozvati sve lidere stranaka. Rokovi ističu i potrebno je kaže utvrditi dalje političke korake.

U Savezu za promjene imaju jasan stav kada je u pitanju referendum o 9. januaru kao Danu Republike. Nisu protiv održavanja ali poručuju da prvo treba iskoristiti sve pravne mogućnosti.

Referendum, jedan pa drugi.

U Palati se danas čulo i to da je referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH na dnevnom redu i da čeka konsenzus svih u Srpskoj. U takve priče više niko ne vjeruje – odgovaraju iz Saveza za promjene.

Osim predstavnika stranaka koje čine Savez za promjene, na sastanak u Palatu nisu došli ni lideri DNSa i Socijalističke partije. Umjesto njih stigli su Nedeljko Čubrilović i Slobodan Protić.

Da li se ozbiljnost odnosi i na kolacione partnere nije precizirano. Činjenica je da je refrendum ponovo poslužio za novi talas političkih prepucavanja.

U Savezu tvrde da Milorad Dodik svjesno manipuliše tom pričom u izbornom periodu kako bi prevario građane i skrenuo pažnju sa loše ekonomske situacije i brojnih afera u koje je kažu umješan i vrh vlasti.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zavrsnica je vazan dip svake partije saha.

15.04.2016 19:42

Nije dosao ni DNS ni SP? Pustili ga niz vodu? Kako god, predsjednik je pun samopouzdanja, to je najvaznije. Dobija izbore ponovo. Ne da tebe narod Dodo...

ODGOVORITE
Name

hahaha

15.04.2016 19:55

Svi Srpski političari prije nego progovore treba da se sjete poginulih boraca i Srba zatvorenih po bjelosvjetskim kazamatima,dok oni ni za novac neće da brane RS.

Name

maja

15.04.2016 20:35

Koji su ovo bezobrazluci prema narodu. Nije važno ko je trenutno predsjednik, treba da se odazovu zbog naroda i RS. Sa kojim pravom se ovako ponašaju? ne interesuju mene njihova prepucavanja već me zanima narod, RS , očuvanje zemlje. Građani su glasali za sve stranke i svi su obećavali očuvanje RS, a šta sada rade? Ko im je dao to pravo???

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

15.04.2016 22:12

Ispravno su postupili.

Name

Brat Đuro

15.04.2016 20:41

A šta nije propalo kod M.D. Za zelen bor da se uhvati osušio bi se za dva dana.

ODGOVORITE
Name

Os

15.04.2016 21:42

Neda tebe narod Baja Nek ovi rade sta hoce ,oper ce narod glasat za tebe

ODGOVORITE
Name

JANKO

15.04.2016 21:59

Milorad Dodik je samo predsjednik SNSD-a. Tako se oduvijek pošao, nikad kao predsjednik svih građana RS.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

16.04.2016 07:54

Nas najveci problem je kriminal SNSD-a i Milorada Dodika.

ODGOVORITE