Шведски министар на ифтару са исламистима

Шведски министар станоградње и развоја градова Мехмет Каплан био је на ифтару са припадницима десно екстремистичких и исламистичких организација, што је изазвало бурну реакцију и осуду шведске јавности.

Свијет 15.04.2016 | 19:10
Шведски министар на ифтару са исламистима

Предсједник шведске Владе Стефан Лофвен упутио је јуче критику свом министру и изразио дубоко жаљење због оног што се догодило, док неки Капланови партијски другови као Ребвар Хасан /Ребwар Хассан/ траже његову оставку.

На питања бројних новинара о овом неприхватљивом поступку министра из шведске владе, Каплан је одговорио да није знао да су на пријему /ифтару/ који је организовала једна турска фирма били и представници екстремистичко-исламистичких организација "Сиви вукови" и "Милли Гöрüс", преносе шведски медији.

Шведски државни радио подсјетио је да је Каплан, сада представник Еколошке партије у коалиционој влади, раније био члан организације Млади муслимани и да је на својим проповиједима заговарао џихад.

Мало је вјероватно, истичу медији, да му није било познато ко је потпредсједник Турског савеза у Шведској, а то је човјек који је морао поднијети оставку због свог јавног иступа да "треба побити све јерменске псе".

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ифтар

15.04.2016 17:18

На ифтару? Дајте молим вас преконтролишите текст прије него га постате,нарочито ако је Срнин. Какав ифтар...пријем као и сваки други. Ифтарје вечерњи оброк током исламског мјесеца рамазана, односно објед који се узима у први сумрак, непосредно након заласка сунца. Ифтаром се завршава дан поста, а најчешће се обавља прије обављања вечерње молитве акшам-намаза.Колико знам рамазан је у јуну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

15.04.2016 17:19

Европа је сама себи крива за све не воље,и даље увозе ислам авионима,бродовима,возовима. Све док буду дјелили ислам,нема ништа доброг ,једноставно сви су исти и пуни мржње према Хришћанима како их они зову Крсташима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2016 18:02

Жив био дај позабави се граматиком,остави се тешких тема,није то за тебе. Невоља је једна ријеч а не "не воља" како си ти написао.Можда су ти и зато криви исламисти...

Name

Засигурно

15.04.2016 19:51

Текст је писао неко ко не зна терминологију. Посто на тој вецери су били само Муслимани, а министар прима плату од оног зутог крста на застави која је уз то и Краљевина с некад хрисцанством као дрзавном религијом. Сад је то Дрзава тарогуз а Арапе, Турке, Курде и све сто нема с овим тарацем званим Еуропа везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

16.04.2016 08:11

Курди су цигани свих вјера

ОДГОВОРИТЕ