Švedski ministar na iftaru sa islamistima

Švedski ministar stanogradnje i razvoja gradova Mehmet Kaplan bio je na iftaru sa pripadnicima desno ekstremističkih i islamističkih organizacija, što je izazvalo burnu reakciju i osudu švedske javnosti.

Svijet 15.04.2016 | 19:10
Švedski ministar na iftaru sa islamistima

Predsjednik švedske Vlade Stefan Lofven uputio je juče kritiku svom ministru i izrazio duboko žaljenje zbog onog što se dogodilo, dok neki Kaplanovi partijski drugovi kao Rebvar Hasan /Rebwar Hassan/ traže njegovu ostavku.

Na pitanja brojnih novinara o ovom neprihvatljivom postupku ministra iz švedske vlade, Kaplan je odgovorio da nije znao da su na prijemu /iftaru/ koji je organizovala jedna turska firma bili i predstavnici ekstremističko-islamističkih organizacija "Sivi vukovi" i "Milli Görüs", prenose švedski mediji.

Švedski državni radio podsjetio je da je Kaplan, sada predstavnik Ekološke partije u koalicionoj vladi, ranije bio član organizacije Mladi muslimani i da je na svojim propovijedima zagovarao džihad.

Malo je vjerovatno, ističu mediji, da mu nije bilo poznato ko je potpredsjednik Turskog saveza u Švedskoj, a to je čovjek koji je morao podnijeti ostavku zbog svog javnog istupa da "treba pobiti sve jermenske pse".

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Iftar

15.04.2016 17:18

Na iftaru? Dajte molim vas prekontrolišite tekst prije nego ga postate,naročito ako je Srnin. Kakav iftar...prijem kao i svaki drugi. Iftarje večernji obrok tokom islamskog mjeseca ramazana, odnosno objed koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta, a najčešće se obavlja prije obavljanja večernje molitve akšam-namaza.Koliko znam ramazan je u junu...

ODGOVORITE
Name

Srbin

15.04.2016 17:19

Evropa je sama sebi kriva za sve ne volje,i dalje uvoze islam avionima,brodovima,vozovima. Sve dok budu djelili islam,nema ništa dobrog ,jednostavno svi su isti i puni mržnje prema Hrišćanima kako ih oni zovu Krstašima.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2016 18:02

Živ bio daj pozabavi se gramatikom,ostavi se teških tema,nije to za tebe. Nevolja je jedna riječ a ne "ne volja" kako si ti napisao.Možda su ti i zato krivi islamisti...

Name

Zasigurno

15.04.2016 19:51

Tekst je pisao neko ko ne zna terminologiju. Posto na toj veceri su bili samo Muslimani, a ministar prima platu od onog zutog krsta na zastavi koja je uz to i Kraljevina s nekad hriscanstvom kao drzavnom religijom. Sad je to Drzava taroguz a Arape, Turke, Kurde i sve sto nema s ovim taracem zvanim Europa veze.

ODGOVORITE
Name

Pasha

16.04.2016 08:11

Kurdi su cigani svih vjera

ODGOVORITE