'Месо' - нови бањалучки филмски пројекат

Снимање дугометражног филма “Месо” и истоимене серије почиње 3. маја у Бањалуци. Режију потписује Саша Хајдуковић, сценарио Никола Пејаковић, а продуцент је Бранкица Јанковић.

Република Српска 15.04.2016 | 17:52
'Месо' - нови бањалучки филмски пројекат

Бањалучка филмска кухиња биће богатија за ново дугометражно дјело, јер ускоро почиње снимање филма, односно серије од шест епизода под називом „Месо“, најављено је у четвртак 14. априла на необичној конференцији за новинаре у пивници „Златна кригла“ у Бањалуци.

"Месо“ ће режирати Саша Хајдуковић, за сценарио је задужен Никола Коља Пејаковић, који тумачи и једну од главних улога. 

"Мислим да имамо све услове да направимо нешто значајно, како за нас саме, тако и за свој град. Имамо добар сценарио, одличне глумце, енергичну и талентовану екипу. Много је посла пред нама и сада је најважније да будемо мирни и сконцентрисани“, навео је Хајдуковић.

Он је истакао да се неизмјерно радује почетку снимања, те се од срца захвалио свим људима који су то учинили могућим.

"Ова идеја постоји дуго, а уласком Бранкице Јанковић као продуцента, цијела прича је добила на озбиљности. Што се тиче тематских кругова које додирујемо, у питању је наша заједничка реакција на данашњу Бањалуку. Проговорили смо о својим искуствима и овом нашем времену. Најважније је да на крају дођемо до квалитетног производа и да филмска индустрија у овом граду почне да живи, да се Бањалука постави на културну мапу“, рекао је Пејаковић.

Јанковићева је нагласила да се пројекат „Месо“ одвија уз помоћ домаћих снага, те открила да ће у његовој реализацији учествовати преко 600 људи, као и да ће се све сцене филма и серије снимати на подручју града на Врбасу.

"Ово је један од пројеката које смо најавили још прошле године, и веома ми је драго што сада могу да кажем да увелико радимо на њему. Филм 'Месо' је изузетно важан, не само за Бањалуку, већ и за нашу кинематографију уопште, како због тема којима се бави, тако и због дубоког аналитичког приступа нашој свакодневници“, казала је Јанковићева.

Поред Пејаковића, који тумачи једну од носећих улога, у филму ће играти и Игор Ђорђевић, Бранко Јанковић и Вук Костић, а ту су и Марија Пикић, Факета Салихбеговић Авдагић, те Николина Јелисавац, Љубиша Савановић, Виктор Савић. У филму се појављује и славни глумац Петар Божовић.

Значај филма препознала је и компанија м:тел, која је подржала овај пројекат.

"Квалитетни и доказани умјетници окупљени око овог филма гарант су новог остварења које ће обогатити овдашњу умјетничку сцену. Стога смо се са задовољством упустили у ову филмску авантуру, дајући подршку и још једном потврђујући рјешеност да послујемо друштвено одговорно“, истакао је Ђорђе Мишић, извршни директор за маркетинг и продају компаније м:тел.

Прва клапа „Меса“ пашће 3. маја, а планирано је да снимање траје око три мјесеца.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

среле

16.04.2016 04:54

Свака цаст, за похвалу.

ОДГОВОРИТЕ