'Meso' - novi banjalučki filmski projekat

Snimanje dugometražnog filma “Meso” i istoimene serije počinje 3. maja u Banjaluci. Režiju potpisuje Saša Hajduković, scenario Nikola Pejaković, a producent je Brankica Janković.

Republika Srpska 15.04.2016 | 17:52
'Meso' - novi banjalučki filmski projekat

Banjalučka filmska kuhinja biće bogatija za novo dugometražno djelo, jer uskoro počinje snimanje filma, odnosno serije od šest epizoda pod nazivom „Meso“, najavljeno je u četvrtak 14. aprila na neobičnoj konferenciji za novinare u pivnici „Zlatna krigla“ u Banjaluci.

"Meso“ će režirati Saša Hajduković, za scenario je zadužen Nikola Kolja Pejaković, koji tumači i jednu od glavnih uloga. 

"Mislim da imamo sve uslove da napravimo nešto značajno, kako za nas same, tako i za svoj grad. Imamo dobar scenario, odlične glumce, energičnu i talentovanu ekipu. Mnogo je posla pred nama i sada je najvažnije da budemo mirni i skoncentrisani“, naveo je Hajduković.

On je istakao da se neizmjerno raduje početku snimanja, te se od srca zahvalio svim ljudima koji su to učinili mogućim.

"Ova ideja postoji dugo, a ulaskom Brankice Janković kao producenta, cijela priča je dobila na ozbiljnosti. Što se tiče tematskih krugova koje dodirujemo, u pitanju je naša zajednička reakcija na današnju Banjaluku. Progovorili smo o svojim iskustvima i ovom našem vremenu. Najvažnije je da na kraju dođemo do kvalitetnog proizvoda i da filmska industrija u ovom gradu počne da živi, da se Banjaluka postavi na kulturnu mapu“, rekao je Pejaković.

Jankovićeva je naglasila da se projekat „Meso“ odvija uz pomoć domaćih snaga, te otkrila da će u njegovoj realizaciji učestvovati preko 600 ljudi, kao i da će se sve scene filma i serije snimati na području grada na Vrbasu.

"Ovo je jedan od projekata koje smo najavili još prošle godine, i veoma mi je drago što sada mogu da kažem da uveliko radimo na njemu. Film 'Meso' je izuzetno važan, ne samo za Banjaluku, već i za našu kinematografiju uopšte, kako zbog tema kojima se bavi, tako i zbog dubokog analitičkog pristupa našoj svakodnevnici“, kazala je Jankovićeva.

Pored Pejakovića, koji tumači jednu od nosećih uloga, u filmu će igrati i Igor Đorđević, Branko Janković i Vuk Kostić, a tu su i Marija Pikić, Faketa Salihbegović Avdagić, te Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Viktor Savić. U filmu se pojavljuje i slavni glumac Petar Božović.

Značaj filma prepoznala je i kompanija m:tel, koja je podržala ovaj projekat.

"Kvalitetni i dokazani umjetnici okupljeni oko ovog filma garant su novog ostvarenja koje će obogatiti ovdašnju umjetničku scenu. Stoga smo se sa zadovoljstvom upustili u ovu filmsku avanturu, dajući podršku i još jednom potvrđujući rješenost da poslujemo društveno odgovorno“, istakao je Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel.

Prva klapa „Mesa“ pašće 3. maja, a planirano je da snimanje traje oko tri mjeseca.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srele

16.04.2016 06:54

Svaka cast, za pohvalu.

ODGOVORITE