Шаровић се сусрео са руским амбасадором

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петером Иванцовим.

Босна и Херцеговина 15.04.2016 | 14:17
Шаровић се сусрео са руским амбасадором

Амбасадор Иванцов упознао је министра Шаровића о детаљима руске иницијативе да се ријеши питање руског клириншког дуга према Босни и Херцеговини обзиром да је уз Македонију БиХ једина земља са простора бивше Југославије у којима ово питање није рјешено.

Министар Шаровић је поздравио иницијативу руске стране и истакао да ово питање још није расправљано у надлежним институцијама у БиХ и да Министарство финансија и трезора БиХ као надлежно Министарство у складу са Законом тек спроводи консултације са надлежним ентитетским институцијама.

Саговорници су заједнички констатовали да се ово питање непотребно политизује као и да треба подржати напоре двије стране да што прије постигну дуго очекивани међудржавни споразум.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

yугословен

15.04.2016 12:29

Направисе ли ста у Мостару или је то било ради јела и пица несто се усутарили

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

15.04.2016 12:33

Ста це сад реци министар полицајац Дјокица. Кад је износио лази против савеза за промјене јест запјенио,али стара пословица казе, у лази су кратке ноге.Е туго моја је министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

15.04.2016 14:25

Јеси ли се извинио? Тако брате, не брукај се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

15.04.2016 16:18

Био на рибању уси му се црвене

ОДГОВОРИТЕ