Šarović se susreo sa ruskim ambasadorom

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Peterom Ivancovim.

Bosna i Hercegovina 15.04.2016 | 14:17
Šarović se susreo sa ruskim ambasadorom

Ambasador Ivancov upoznao je ministra Šarovića o detaljima ruske inicijative da se riješi pitanje ruskog klirinškog duga prema Bosni i Hercegovini obzirom da je uz Makedoniju BiH jedina zemlja sa prostora bivše Jugoslavije u kojima ovo pitanje nije rješeno.

Ministar Šarović je pozdravio inicijativu ruske strane i istakao da ovo pitanje još nije raspravljano u nadležnim institucijama u BiH i da Ministarstvo finansija i trezora BiH kao nadležno Ministarstvo u skladu sa Zakonom tek sprovodi konsultacije sa nadležnim entitetskim institucijama.

Sagovornici su zajednički konstatovali da se ovo pitanje nepotrebno politizuje kao i da treba podržati napore dvije strane da što prije postignu dugo očekivani međudržavni sporazum.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

yugosloven

15.04.2016 12:29

Napravise li sta u Mostaru ili je to bilo radi jela i pica nesto se usutarili

ODGOVORITE
Name

dss

15.04.2016 12:33

Sta ce sad reci ministar policajac Djokica. Kad je iznosio lazi protiv saveza za promjene jest zapjenio,ali stara poslovica kaze, u lazi su kratke noge.E tugo moja je ministra.

ODGOVORITE
Name

Baja

15.04.2016 14:25

Jesi li se izvinio? Tako brate, ne brukaj se!

ODGOVORITE
Name

Rus

15.04.2016 16:18

Bio na ribanju usi mu se crvene

ODGOVORITE