Б. Ковиљача: Обука за рад у новој фабрици

У Бањи Ковиљачи је јуче почела обука за будуће раднике фабрике СГН "Камићи", која ће искључиво за инострано тржиште, а на самом почетку извозиће 60.000 кошуља месечно најпознатијих светских робних марки, саопштено је из фирме.

Србија 15.04.2016 | 12:00
Б. Ковиљача: Обука за рад у новој фабрици

Како су изјавили Скарлет Ђокић и Милан Гатарић, сувласници фабрике, чији је партнер из Турске, већ за неколико месеци планирају да производњу подигну на 120.000 кошуља.

"Наша могућност је да пласирамо из Бање Ковиљаче 300.000 кошуља на месечном нивоу, а до тих количина ћемо доћи тако што ћемо ангажовати као кооперанте конфекције фирме и радње из Лознице, њих шездесетак, како смо се договорили са нашим пријатељем из Лознице Зораном Митрићем Сафиром, који је дао значајан допринос нашем доласку у Лозницу, али и одговарајући логистику, како бисмо могли да започнемо рад", рекла је Скарлет Ђокић.

Према речима Милана Гатарића производња ће се одвијати у хали чији је површина око 3.500 квадратних метара која је, не само савремено опремљена, већ радницима пружа хумане услове за рад, уз присуство и дневне светлости и електричне расвете.

Обука која је почела јуче трајаће у просеку око два месеца, јер ће за неке операције бити потребно свега неколико дана, а за неке неколико месеци. За рад у фабрици јавило се око 3.200 кандитата, а у првој фази посао ће добити њих 250, а за неколико месеци још толико.

"Они који нису веровали могли су, колико данас, да се увере и по машинама најновије генерације, али и по радницима који су примљени и присуством наших стручњака из Србије и Турске да је ово, заиста, велика вест и за Лозницу и за Србију што ће, наравно, допринети доласку и осталих компанија у овај град.

(БН ТВ/В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

споменка несковиц

07.01.2018 14:21

ХРИСТОС СЕ РОДИ.много среце yдравља и весеља,yели ВАМ Споменка са породицом из ивањице

ОДГОВОРИТЕ