B. Koviljača: Obuka za rad u novoj fabrici

U Banji Koviljači je juče počela obuka za buduće radnike fabrike SGN "Kamići", koja će isključivo za inostrano tržište, a na samom početku izvoziće 60.000 košulja mesečno najpoznatijih svetskih robnih marki, saopšteno je iz firme.

Srbija 15.04.2016 | 12:00
B. Koviljača: Obuka za rad u novoj fabrici

Kako su izjavili Skarlet Đokić i Milan Gatarić, suvlasnici fabrike, čiji je partner iz Turske, već za nekoliko meseci planiraju da proizvodnju podignu na 120.000 košulja.

"Naša mogućnost je da plasiramo iz Banje Koviljače 300.000 košulja na mesečnom nivou, a do tih količina ćemo doći tako što ćemo angažovati kao kooperante konfekcije firme i radnje iz Loznice, njih šezdesetak, kako smo se dogovorili sa našim prijateljem iz Loznice Zoranom Mitrićem Safirom, koji je dao značajan doprinos našem dolasku u Loznicu, ali i odgovarajući logistiku, kako bismo mogli da započnemo rad", rekla je Skarlet Đokić.

Prema rečima Milana Gatarića proizvodnja će se odvijati u hali čiji je površina oko 3.500 kvadratnih metara koja je, ne samo savremeno opremljena, već radnicima pruža humane uslove za rad, uz prisustvo i dnevne svetlosti i električne rasvete.

Obuka koja je počela juče trajaće u proseku oko dva meseca, jer će za neke operacije biti potrebno svega nekoliko dana, a za neke nekoliko meseci. Za rad u fabrici javilo se oko 3.200 kanditata, a u prvoj fazi posao će dobiti njih 250, a za nekoliko meseci još toliko.

"Oni koji nisu verovali mogli su, koliko danas, da se uvere i po mašinama najnovije generacije, ali i po radnicima koji su primljeni i prisustvom naših stručnjaka iz Srbije i Turske da je ovo, zaista, velika vest i za Loznicu i za Srbiju što će, naravno, doprineti dolasku i ostalih kompanija u ovaj grad.

(BN TV/V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

spomenka neskovic

07.01.2018 14:21

HRISTOS SE RODI.mnogo srece ydravlja i veselja,yeli VAM Spomenka sa porodicom iz ivanjice

ODGOVORITE