Српска светиња опет на удару Албанаца

Приштински портал "Индексонлајн" објавио је фотографије пењања двојице младића на још незавршеном православном храму, наводећи да се ради о "алпинистичком изазову, до врха православне цркве у Приштини"

Србија 15.04.2016 | 08:10
Српска светиња опет на удару Албанаца

Приштински портал "Индексонлајн" објавио је фотографије пењања двојице младића на још незавршеном православном храму, наводећи да се ради о "алпинистичком изазову, до врха православне цркве у Приштини".

Два непозната младића попела су се до највише куполе православног храма Христа Спаса у Приштини.

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић најоштрије је осудио ово, још једно у низу многобројних скрнављења која су се догодила на још незавршеном храму Христа Спаса у Приштини.

"Након многобројних скрнављења, претварања храма у јавни тоалет, боравка бескућника, снимања неприкладних спотова, храм Христа Спаса је опет на мети оних који не поштују светиње. Два мушкарца која су се попела до врха цркве, не поштујући ни цркву, ни православне вернике, тешко да поштују и своју веру", рекао је Стојановић у реаговању.

Од надлежних је затражио да утврде ко су та два младића који су се дрзнули да у време часног поста пред један од највећих српских празника, почине овако нешто и да ли се ради о истим људима који су се на исти овај храм попели пре нешто мање од годину дана.

Стојановић је још једном поновио да се храм Христа Спаса у Приштини мора обезбедити и да се починиоци морају казнити.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хп

15.04.2016 08:42

избори су све иде по плану и програму политички партија

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

15.04.2016 09:44

НЕ С**И, А ОНА ДВОЈИЦА НЕКА СЕ ПОПНУ НА СВОЈУ М..У ПА НЕКА ВЕЖБАЈУ АЛПИНИЗАМ.

ОДГОВОРИТЕ