Srpska svetinja opet na udaru Albanaca

Prištinski portal "Indeksonlajn" objavio je fotografije penjanja dvojice mladića na još nezavršenom pravoslavnom hramu, navodeći da se radi o "alpinističkom izazovu, do vrha pravoslavne crkve u Prištini"

Srbija 15.04.2016 | 08:10
Srpska svetinja opet na udaru Albanaca

Prištinski portal "Indeksonlajn" objavio je fotografije penjanja dvojice mladića na još nezavršenom pravoslavnom hramu, navodeći da se radi o "alpinističkom izazovu, do vrha pravoslavne crkve u Prištini".

Dva nepoznata mladića popela su se do najviše kupole pravoslavnog hrama Hrista Spasa u Prištini.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio ovo, još jedno u nizu mnogobrojnih skrnavljenja koja su se dogodila na još nezavršenom hramu Hrista Spasa u Prištini.

"Nakon mnogobrojnih skrnavljenja, pretvaranja hrama u javni toalet, boravka beskućnika, snimanja neprikladnih spotova, hram Hrista Spasa je opet na meti onih koji ne poštuju svetinje. Dva muškarca koja su se popela do vrha crkve, ne poštujući ni crkvu, ni pravoslavne vernike, teško da poštuju i svoju veru", rekao je Stojanović u reagovanju.

Od nadležnih je zatražio da utvrde ko su ta dva mladića koji su se drznuli da u vreme časnog posta pred jedan od najvećih srpskih praznika, počine ovako nešto i da li se radi o istim ljudima koji su se na isti ovaj hram popeli pre nešto manje od godinu dana.

Stojanović je još jednom ponovio da se hram Hrista Spasa u Prištini mora obezbediti i da se počinioci moraju kazniti.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

hp

15.04.2016 06:42

izbori su sve ide po planu i programu politički partija

ODGOVORITE
Name

SSSS

15.04.2016 07:44

NE S**I, A ONA DVOJICA NEKA SE POPNU NA SVOJU M..U PA NEKA VEŽBAJU ALPINIZAM.

ODGOVORITE