Тужилаштво БиХ води истрагу против Додика

У оквиру афере “Павловић банка” Тужилаштво БиХ проводи истрагу и против Милорада Додика, потврдио је главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић за БН телевизију. Он је потврдио и да су се истраге у случајевима “Бобар банка” и “Павловић банка” нашле пред оптужницама.

Босна и Херцеговина 11.04.2016 | 20:00
Тужилаштво БиХ води истрагу против Додика

У случајевима “Павловић банке” и “Бобар банке” истрага се проводи против више лица. Како тврди Салиховић, против Милорада Додика нема везаних предмета али...

“У случају 'Павловић банке' постоји истрага и против Милорада Додика. Неки предмети који су раније били по анонимним пријавама или према неким пријавама које нису биле довољне да би ишле у даљу фазу ми смо затворили и затворићемо. Као и код сваког другог грађанина, тако и код њега, наша је обавеза да испитамо и истражимо ове сегменте, па ћемо видјети да ли има тих елемената или нема”, каже Салиховић за БН телевизију.

Салиховић тврди да предмет “Бобар банка” превазилази највеће корупционашке афере у региону.

“Тај предмет је по штети која је причињена грађанима БиХ, енититетима, појединим општинама, Брчко дистрикту, правним и физичким лицима већи два-три пута од предмета 'Санадер' у Хрватској и то је обиман предмет на коме ми радимо већ годину дана”, додаје Салиховић.

Главни тужилац је изразио незадовољство чињеницом да су приведена лица у банкарским аферама пуштена да се бране са слободе, истичући да је притвор неопходан да би се лакше прибавили докази и онемогућио утицај на сведоке, али прије свега могућност бјекства.

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Марко

11.04.2016 18:05

Која истрага, гдје су народне милијарде марака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

перхан

11.04.2016 19:39

Нису то народне,то су сад њихове.Нек им се надје. Могао би нам због ових коментара неки њихов горила покуцати. хахахаха Удри милицијо ,кад смо магарци.

Name

маја

11.04.2016 20:17

Који је ово лопов, па тај у животу није ништа стручно урадио, нити зна. Која је ово политичка игра, а нигдје наших пара....

Name

аџенда

11.04.2016 20:34

Може и он одговарати за то што смјера.

Name

лијан

12.04.2016 05:48

Све це то народ позлатити!?!?!? Велики Србин, брани цово Српску а покрао милијарде!?!?!?

Name

Драган

11.04.2016 18:18

Салиховићу, има ли каквог криминала, нерешених ратних злочина у Федерацији? Могао би неко, не дао Бог, помислити да ово радиш са неким политичким циљем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса БЛ

11.04.2016 18:51

Занимљиво, Салиховиц одговара на веома конкретно новинарско питање о Додику а ти би да мало 'разводнис' ???

Name

Не се.и малоумнице

11.04.2016 19:00

Твој колега шпира свако мало сједи са њим на кафи.

Name

АЦО

11.04.2016 19:08

У федерацији криминала нема!

Name

Драган

11.04.2016 19:10

Мени је занимљивији рад СИПЕ и Тужилаштва у задњих неколико месеци. Мало је једнодимензионалан.

Name

С ВРАТА

11.04.2016 19:05

АКО ЈЕ НАРОД ЛУД И НЕ МОЖЕ ДА ГА НА ИЗБОРИМА СКИНЕ СА ВРАТА Е ОНДА НИ ТУЖИЛАШТВО ТУ НЕ ПОМАЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

11.04.2016 19:15

Г. Салиховић, по обичају лупа. Зашто то кажем, зато што он као судија никада није написао ни једну пресуду, нити је као тужилац написао ни једну опужницу. У Телерингу је изјавио да нема истраге против г. Додика, да би данас изјавио да истрага постоји. Г. Салиховић не поштује основно правило ЗКП Бих да је истрга тајна. Она постаје јавна потврдјивањем оптужнице. Тужилаштво може спроводити истрагу или истражне радње, али се то не објављује. Прича о Бобар банци је обично лупетање, јер штета која се наводи је претповљна штета. Зашто се спомиње мањак у трезору банке. Тај мањак је егзактан, али се не истражује.Па фиктивни кредити итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

11.04.2016 21:26

ПРАВО ЗБОРИШ, ПОЗНАЈЕМ ТОГ ЧОВЈЕКА И СЛАЖЕМ СЕ... ОН МНОГО ВОЛИ ДА БУДЕ БИЛО КАКАВ "ШЕФ"... АЛИ НЕЋЕ У "ПРИВАТНИКЕ", ЈЕР ЈЕ ТАМО ТРЖИШТЕ И ТРЕБА РАДИТИ КАО КОЊ, А НЕ ПРАЗНО ПАМЕТОВАТИ И ЗАБАВЉАТИ СТРАНЦЕ НА САСТАНЦИМА О РЕФОРМИ ПРАВОСУЂА... ЈА САМ ЗА МОДЕЛ ДА ТУЖИЛАШТВА У КОЈЕМ СЕ ГЛАВНИ ТУЖАЛАЦ БИРА НА ОПШТИМ ИЗБОРИМА ИЗ РЕДА ИСКУСНИХ ПРАВНИКА КОЈИ ИСПУЊАВАЈУ СТРОГЕ УСЛОВЕ, КАО И ДА ОН ИМЕНУЈЕ СВОЈЕ ПОМОЋНИКЕ И ОДГОВАРА ЗА ЊИХОВ РАД... И ТУЖИОЦИМА СИГУРНО НИЈЕ МЈЕСТО У ВИСОКОМ СУДСКОМ И ТУЖИЛАЧКОМ САВЈЕТУ. СУДСКА ВЛАСТ МОРА БИТИ САМО СУДСКА... И СА ИЗДВОЈЕНИМ БУЏЕТОМ И ОРГАНИЗАЦИЈОМ... СУДИЈА НЕ СМИЈЕ РАДИТИ НИШТА ДРУГО ДО БИТИ СУДИЈА И СВОЈУ КАРИЈЕРУ ПОЧИЊЕ И ЗАВРШАВА У СУДУ - ОД ОСНОВНОГ ДО УСТАВНОГ СУДА И КАД ЈЕДНОМ ИЗАЂЕ ИЗ СИСТЕМА НЕМА ВИШЕ ВРАЋАЊА... А АДВОКАТУРУ ЗБОГ СУКОБА ИНТЕРЕСА МОЖЕ ОТВОРИТИ ТЕК НАКОН ПЕТ ГОДИНА ПО ПРЕСТАНКУ ФУНКЦИЈЕ СУДИЈЕ, ТАКО ДА НЕМА ИЗЛАЗА КАДА СЕ ЛОШЕ СУДИ, А ЊЕГОВИ БЛИЖИ РОЂАЦИ, СУПРУЖНИЦИ, ДЈЕЦА И РОДИТЕЉИ НЕ МОГУ БИТИ АДВОКАТИ ИЛИ ТУЖИОЦИ И ТО ЈЕ СИГУРНО УСПЈЕШАН КРАЈ РЕФОРМЕ... ОВО НАЦИОНАЛНО И ЕНТИТЕТСКО ПРЕПУЦАВАЊЕ ЈЕ ЗАБАВА ЗА НАРОД И ИГРА ПОЛИТИЧКИХ НАЦИОНАЛНИХ КРИМИНАЛНИХ ЈАЗБИНА У КОЈИМА ВЛАДАЈУ ПОЛИТИЧКЕ СИЛЕ МРАКА. СИСТЕМ ПРАВДЕ ИМА НАДНАЦИОНАЛНЕ МЕХАНИЗМЕ И КРИСТАЛНО ЈАСНЕ СТАНДАРДЕ.

Name

Зоран

13.04.2016 14:16

Управо тако, зато и тврдим да смо ми као народ кварни и сваки од нас би био исти као и он и као и Додик и Изетбеговиц и остала с.ања

Name

днк

11.04.2016 19:51

Гукни Горана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

слависа

13.04.2016 05:20

А и ви који овако сочно комантаришете и причате причу да су ваше паре и ви би то све стрпали у џап само да сте могли.Према нисте ништа бољи од ових које оптужујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОШКО

13.04.2016 05:26

ЛАКУ НОЋ СРПСКА.

ОДГОВОРИТЕ