Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Dodika

U okviru afere “Pavlović banka” Tužilaštvo BiH provodi istragu i protiv Milorada Dodika, potvrdio je glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović za BN televiziju. On je potvrdio i da su se istrage u slučajevima “Bobar banka” i “Pavlović banka” našle pred optužnicama.

Bosna i Hercegovina 11.04.2016 | 20:00
Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Dodika

U slučajevima “Pavlović banke” i “Bobar banke” istraga se provodi protiv više lica. Kako tvrdi Salihović, protiv Milorada Dodika nema vezanih predmeta ali...

“U slučaju 'Pavlović banke' postoji istraga i protiv Milorada Dodika. Neki predmeti koji su ranije bili po anonimnim prijavama ili prema nekim prijavama koje nisu bile dovoljne da bi išle u dalju fazu mi smo zatvorili i zatvorićemo. Kao i kod svakog drugog građanina, tako i kod njega, naša je obaveza da ispitamo i istražimo ove segmente, pa ćemo vidjeti da li ima tih elemenata ili nema”, kaže Salihović za BN televiziju.

Salihović tvrdi da predmet “Bobar banka” prevazilazi najveće korupcionaške afere u regionu.

“Taj predmet je po šteti koja je pričinjena građanima BiH, enititetima, pojedinim opštinama, Brčko distriktu, pravnim i fizičkim licima veći dva-tri puta od predmeta 'Sanader' u Hrvatskoj i to je obiman predmet na kome mi radimo već godinu dana”, dodaje Salihović.

Glavni tužilac je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da su privedena lica u bankarskim aferama puštena da se brane sa slobode, ističući da je pritvor neophodan da bi se lakše pribavili dokazi i onemogućio uticaj na svedoke, ali prije svega mogućnost bjekstva.

BN TV

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Marko

11.04.2016 18:05

Koja istraga, gdje su narodne milijarde maraka?

ODGOVORITE
Name

perhan

11.04.2016 19:39

Nisu to narodne,to su sad njihove.Nek im se nadje. Mogao bi nam zbog ovih komentara neki njihov gorila pokucati. hahahaha Udri milicijo ,kad smo magarci.

Name

maja

11.04.2016 20:17

Koji je ovo lopov, pa taj u životu nije ništa stručno uradio, niti zna. Koja je ovo politička igra, a nigdje naših para....

Name

adženda

11.04.2016 20:34

Može i on odgovarati za to što smjera.

Name

lijan

12.04.2016 05:48

Sve ce to narod pozlatiti!?!?!? Veliki Srbin, brani covo Srpsku a pokrao milijarde!?!?!?

Name

Dragan

11.04.2016 18:18

Salihoviću, ima li kakvog kriminala, nerešenih ratnih zločina u Federaciji? Mogao bi neko, ne dao Bog, pomisliti da ovo radiš sa nekim političkim ciljem.

ODGOVORITE
Name

Sasa BL

11.04.2016 18:51

Zanimljivo, Salihovic odgovara na veoma konkretno novinarsko pitanje o Dodiku a ti bi da malo 'razvodnis' ???

Name

Ne se.i maloumnice

11.04.2016 19:00

Tvoj kolega špira svako malo sjedi sa njim na kafi.

Name

ACO

11.04.2016 19:08

U federaciji kriminala nema!

Name

Dragan

11.04.2016 19:10

Meni je zanimljiviji rad SIPE i Tužilaštva u zadnjih nekoliko meseci. Malo je jednodimenzionalan.

Name

S VRATA

11.04.2016 19:05

AKO JE NAROD LUD I NE MOŽE DA GA NA IZBORIMA SKINE SA VRATA E ONDA NI TUŽILAŠTVO TU NE POMAŽE.

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

11.04.2016 19:15

G. Salihović, po običaju lupa. Zašto to kažem, zato što on kao sudija nikada nije napisao ni jednu presudu, niti je kao tužilac napisao ni jednu opužnicu. U Teleringu je izjavio da nema istrage protiv g. Dodika, da bi danas izjavio da istraga postoji. G. Salihović ne poštuje osnovno pravilo ZKP Bih da je istrga tajna. Ona postaje javna potvrdjivanjem optužnice. Tužilaštvo može sprovoditi istragu ili istražne radnje, ali se to ne objavljuje. Priča o Bobar banci je obično lupetanje, jer šteta koja se navodi je pretpovljna šteta. Zašto se spominje manjak u trezoru banke. Taj manjak je egzaktan, ali se ne istražuje.Pa fiktivni krediti itd.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

11.04.2016 21:26

PRAVO ZBORIŠ, POZNAJEM TOG ČOVJEKA I SLAŽEM SE... ON MNOGO VOLI DA BUDE BILO KAKAV "ŠEF"... ALI NEĆE U "PRIVATNIKE", JER JE TAMO TRŽIŠTE I TREBA RADITI KAO KONJ, A NE PRAZNO PAMETOVATI I ZABAVLJATI STRANCE NA SASTANCIMA O REFORMI PRAVOSUĐA... JA SAM ZA MODEL DA TUŽILAŠTVA U KOJEM SE GLAVNI TUŽALAC BIRA NA OPŠTIM IZBORIMA IZ REDA ISKUSNIH PRAVNIKA KOJI ISPUNJAVAJU STROGE USLOVE, KAO I DA ON IMENUJE SVOJE POMOĆNIKE I ODGOVARA ZA NJIHOV RAD... I TUŽIOCIMA SIGURNO NIJE MJESTO U VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM SAVJETU. SUDSKA VLAST MORA BITI SAMO SUDSKA... I SA IZDVOJENIM BUDŽETOM I ORGANIZACIJOM... SUDIJA NE SMIJE RADITI NIŠTA DRUGO DO BITI SUDIJA I SVOJU KARIJERU POČINJE I ZAVRŠAVA U SUDU - OD OSNOVNOG DO USTAVNOG SUDA I KAD JEDNOM IZAĐE IZ SISTEMA NEMA VIŠE VRAĆANJA... A ADVOKATURU ZBOG SUKOBA INTERESA MOŽE OTVORITI TEK NAKON PET GODINA PO PRESTANKU FUNKCIJE SUDIJE, TAKO DA NEMA IZLAZA KADA SE LOŠE SUDI, A NJEGOVI BLIŽI ROĐACI, SUPRUŽNICI, DJECA I RODITELJI NE MOGU BITI ADVOKATI ILI TUŽIOCI I TO JE SIGURNO USPJEŠAN KRAJ REFORME... OVO NACIONALNO I ENTITETSKO PREPUCAVANJE JE ZABAVA ZA NAROD I IGRA POLITIČKIH NACIONALNIH KRIMINALNIH JAZBINA U KOJIMA VLADAJU POLITIČKE SILE MRAKA. SISTEM PRAVDE IMA NADNACIONALNE MEHANIZME I KRISTALNO JASNE STANDARDE.

Name

Zoran

13.04.2016 14:16

Upravo tako, zato i tvrdim da smo mi kao narod kvarni i svaki od nas bi bio isti kao i on i kao i Dodik i Izetbegovic i ostala s.anja

Name

dnk

11.04.2016 19:51

Gukni Gorana!

ODGOVORITE
Name

slavisa

13.04.2016 05:20

A i vi koji ovako sočno komantarišete i pričate priču da su vaše pare i vi bi to sve strpali u džap samo da ste mogli.Prema niste ništa bolji od ovih koje optužujete.

ODGOVORITE
Name

BOŠKO

13.04.2016 05:26

LAKU NOĆ SRPSKA.

ODGOVORITE