Руки сезоне Бјелице и Јокића кроз бројке...

Овако су у цифрама изгледале тек завршене дебитантске године бившег МВП-а Евролиге и великог талента из Сомбора.

Кошарка 17.04.2016 | 17:40
Руки сезоне Бјелице и Јокића кроз бројке...

Двојица од тројице српских НБА играча пакују се за повратак кући.

Немања Бјелица и Никола Јокић ставили су тачке на дебитантске сезоне "преко баре" јер њихови тимови нису ушли у плеј-оф, за разлику од Сан Антонија Бобана Марјановића, који се спрема за напад на титулу.

Бјелица, прошлосезонски МВП Евролиге, имао је турбулентну годину, започету добрим играма, али потом прожету повредама и веома малом минутажом, све до завршнице сезоне, у којој је наговестио шта зна.

На 60 наступа за Минесоту (29-53), један од најбољих српских кошаркаша постизао је по 5,1 поен, уз 3,5 скокова и 1,4 асистенције.

Бивши играч Звезде, Лаборал Куће и Фенербахчеа значајно је поправио утисак у финишу сезоне, када је у последњих шест утакмица просечно постизао по 10,5 поена, шутирајући из игре 68,8 одсто. Тројке је у том периоду шутирао са 71 одсто погођених шутева (10/14), а сакупљао је и по 5,3 скока.

Нажалост, Бјеличин тим био је јако далеко од плеј-офа, што је случај и са Денвером (33-49), који је ове сезоне дефинитивно схватио да ће моћи да рачуна на Николу Јокића.

Бивши играч Мега Лекса, кога тек чека деби за "А" репрезентацију, наступио је на 80 утакмица Нагетса и постизао по 10 поена, уз 7,4 скока и 2,3 асистенције.

Специјализовани портали стављају га у ред најбољих НБА дебитаната ове сезоне, а званично је уврштен у избор за идеалну петорку најбољих новајлија. То већ само о себи говори како је играо.

Коментари / 0

Оставите коментар