Ruki sezone Bjelice i Jokića kroz brojke...

Ovako su u ciframa izgledale tek završene debitantske godine bivšeg MVP-a Evrolige i velikog talenta iz Sombora.

Košarka 17.04.2016 | 17:40
Ruki sezone Bjelice i Jokića kroz brojke...

Dvojica od trojice srpskih NBA igrača pakuju se za povratak kući.

Nemanja Bjelica i Nikola Jokić stavili su tačke na debitantske sezone "preko bare" jer njihovi timovi nisu ušli u plej-of, za razliku od San Antonija Bobana Marjanovića, koji se sprema za napad na titulu.

Bjelica, prošlosezonski MVP Evrolige, imao je turbulentnu godinu, započetu dobrim igrama, ali potom prožetu povredama i veoma malom minutažom, sve do završnice sezone, u kojoj je nagovestio šta zna.

Na 60 nastupa za Minesotu (29-53), jedan od najboljih srpskih košarkaša postizao je po 5,1 poen, uz 3,5 skokova i 1,4 asistencije.

Bivši igrač Zvezde, Laboral Kuće i Fenerbahčea značajno je popravio utisak u finišu sezone, kada je u poslednjih šest utakmica prosečno postizao po 10,5 poena, šutirajući iz igre 68,8 odsto. Trojke je u tom periodu šutirao sa 71 odsto pogođenih šuteva (10/14), a sakupljao je i po 5,3 skoka.

Nažalost, Bjeličin tim bio je jako daleko od plej-ofa, što je slučaj i sa Denverom (33-49), koji je ove sezone definitivno shvatio da će moći da računa na Nikolu Jokića.

Bivši igrač Mega Leksa, koga tek čeka debi za "A" reprezentaciju, nastupio je na 80 utakmica Nagetsa i postizao po 10 poena, uz 7,4 skoka i 2,3 asistencije.

Specijalizovani portali stavljaju ga u red najboljih NBA debitanata ove sezone, a zvanično je uvršten u izbor za idealnu petorku najboljih novajlija. To već samo o sebi govori kako je igrao.

Komentari / 0

Ostavite komentar