Мери Џо Фернандес: Промијените формат Фед купа!

Селекторка женске тениске репрезентације САД Мери Џо Фернандес рекла је да би можда требало променити формат такмичења у Фед купу.

Тенис 16.04.2016 | 13:40
Мери Џо Фернандес: Промијените формат Фед купа!

Тенисерке САД играће за викенд у Бризбејну против Аустралије у плеј-офу за опстанак у Светској групи.

У тиму нече бити три најбоље рангиране америчке тенисерке Серене и Венус Вилијамс и Слоан Стивенс.

Фернандес је позвала Медисон Киз, Коко Вандевег, Кристину Мекхејл и Бетани Матек-Сендс. Селекторка је рекла да календар и формат такмичења отежава врхунским тенисеркама, какве су сестре Вилијамс, да се посвете репрезентацији САД.

Она је навела да сви играчи на почетку године направе распоред турнира и да тек после тога траже празан простор за учешће у Фед купу.

"Тек друге недеље фебруара смо сазнали да ћемо играти у Аустралији. То није баш најзгодње, да путујемо сада у Аустралију када сви иду у Европу и САД на турнире", рекла је Фернандес.

Она је додала да је са челницима Медународне тениске федерације (ИТФ) разговарала о такмичењу у Фед купу и навела да би формат Дејвис купа било "мало лакше пратити" и да би био згоднији за играче.

Селекторка Аустралије Алиша Молик рекла је да земље различито приступају Фед купу, али да га мало која земља озбиљније схвата од Аустралије.

"Имамо среће што најбоље аустралијске тенисерке желе сваки пут да играју", рекла је Молик.

Она је у тим позвала Саманту Стосур, Дарију Гаврилову, Кејси Делакву и Арину Родионову.

"У случају сестара Вилијамс, Олимпијске игре су за њих велики циљ, пошто су се већ пласирале. САД има луксуз, имају много добрих тенисерки, али мислим да би требало истаћи да ми у Аустралији имамо играче који су заиста посвећени својој земљи", рекла је Молик.

Коментари / 0

Оставите коментар