У Уставном суду очекују нову зграду

Предсједник Уставног суда и предсједник Народне скупштине Републике Српске расправљали су о могућности да Уставни суд ускоро добије боље услове за рад који би подразумјевали нову зграду. У Уставном суду очекују финансијску помоћ Владе.

Република Српска 11.04.2016 | 22:45
У Уставном суду очекују нову зграду

Уставни суд очекује од Владе, односно буџета помоћ за градњу нове зграде Уставног суда. То је потврдио предсједник Уставног суда Џерард Селман. Прошле године град Бањалука Уставном суду поклонио је земљиште у центру града од 2.000 квадратних метара. Тада је образложење било да град поклања земљиште, јер постоје обезбијеђене паре од донатора, а да Уставни суд само треба локацију.

Предсједник Уставног суда каже да је постојало пет милиона из ИПА фондова, али да су они у међувремену потрошени у друге сврхе. Предсједник Народне скупштине подржава настојања Уставног суда да усели у нови објекат.

Град Бањалука одлуком Скупштине града поклонио је Уставном суду земљиште претпостављене вишемилионске вриједности, а планирано је да буде направљена зграда за Уставни суд површине 3.400 метара квадратних.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

борац

11.04.2016 18:54

Има се, може се! А, народ пребира по контејнерима.Нема пара у буџету ни за основне потребе и подмиривања, него се продају записи и тонемо све дубље, а, судије би нову зграду.У право вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

11.04.2016 19:20

То је Миле мислио да добије земљу и направи зграду па прода Уставном суду по 7000км или висе сигурно то је у граду. То би било пуно висе по квадрату

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

11.04.2016 20:08

МОЖЕ ЛИ ТАЈ ИМПОТЕНТНИ И АМАТЕРСКИ ПРАВНИЧКИ ЛОБИ СНСД-а И ДНС-а ДА СМИСЛЕ БОЉИ НАЧИН ИЗВЛАЧЕЊА НОВЦА ОД ГРАДЊЕ ЈАВНИХ ПОСЛОВНИХ ОБЈЕКАТА И ЊИХОВЕ ПРОДАЈЕ ПО АСТРОНОМСКИМ ЦИЈЕНАМА НА ЈАВНИМ ТЕНДЕРИМА ВЛАДИНИМ И ДРУГИМ ЈАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА... САДА ЈЕ ЕТО НА РЕДУ И УСТАВНИ СУД РС - ДА СЕ РАСПЛАЧЕ ЧОВЈЕК НА УСЛОВИМА У КОЈИМА РАДЕ НАШЕ УСТАВНЕ СУДИЈЕ И КРОВ ИМ ПРОКИШЊАВА ПА СЕ НАКВАСЕ ПРЕДМЕТИ, ВИДИМ ПЛАЧЕ НАМ ЧУБРИЛОВИЋ НАД ЊИХООВОМ СУДБИНОМ... КОЈА БАЈКА, ПА ТАКВИ ФАЗОНИ СУ ДАВНО ПРОВАЉЕНИ И РАСВЈЕТЉЕНИ У ПРЕДМЕТУ САНДЕР - ФИОЛИЋ И ЉУДИ СУ ВЕЋ ОСУЂЕНИ... ХАЈДЕ ПАМЕТНИ МУДРАЦИ ПРЕСТАНТЕ ПРЕПИСИВАТИ ХРВАТСКУ... ИДИТЕ МАЛО СЕ ИГРАТИ ОФФ СХОРЕ КОМПАНИЈА НА БЕРМУДЕ - НЕ ТРЕБА ЕНГЛЕСКИ, САМО ВИ ПРИПРЕМИТЕ ПАРЕ...ПА ИХ ПЕРИТЕ КАО САВ "НОРМАЛАН" СВИЈЕТ, А НЕ ДА САМО НЕШТО БЕЗ ВЕЗЕ БЕТОНИРАТЕ ИЛИ ЗИДАТЕ ГЛУПИ И ПРИМИТИВНИ СВЈЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милица

12.04.2016 05:07

У Швицарској опстине и владе у зградама старим преко 300 година.

ОДГОВОРИТЕ