U Ustavnom sudu očekuju novu zgradu

Predsjednik Ustavnog suda i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske raspravljali su o mogućnosti da Ustavni sud uskoro dobije bolje uslove za rad koji bi podrazumjevali novu zgradu. U Ustavnom sudu očekuju finansijsku pomoć Vlade.

Republika Srpska 11.04.2016 | 22:45
U Ustavnom sudu očekuju novu zgradu

Ustavni sud očekuje od Vlade, odnosno budžeta pomoć za gradnju nove zgrade Ustavnog suda. To je potvrdio predsjednik Ustavnog suda Džerard Selman. Prošle godine grad Banjaluka Ustavnom sudu poklonio je zemljište u centru grada od 2.000 kvadratnih metara. Tada je obrazloženje bilo da grad poklanja zemljište, jer postoje obezbijeđene pare od donatora, a da Ustavni sud samo treba lokaciju.

Predsjednik Ustavnog suda kaže da je postojalo pet miliona iz IPA fondova, ali da su oni u međuvremenu potrošeni u druge svrhe. Predsjednik Narodne skupštine podržava nastojanja Ustavnog suda da useli u novi objekat.

Grad Banjaluka odlukom Skupštine grada poklonio je Ustavnom sudu zemljište pretpostavljene višemilionske vrijednosti, a planirano je da bude napravljena zgrada za Ustavni sud površine 3.400 metara kvadratnih.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

borac

11.04.2016 18:54

Ima se, može se! A, narod prebira po kontejnerima.Nema para u budžetu ni za osnovne potrebe i podmirivanja, nego se prodaju zapisi i tonemo sve dublje, a, sudije bi novu zgradu.U pravo vrijeme.

ODGOVORITE
Name

vuper

11.04.2016 19:20

To je Mile mislio da dobije zemlju i napravi zgradu pa proda Ustavnom sudu po 7000km ili vise sigurno to je u gradu. To bi bilo puno vise po kvadratu

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

11.04.2016 20:08

MOŽE LI TAJ IMPOTENTNI I AMATERSKI PRAVNIČKI LOBI SNSD-a I DNS-a DA SMISLE BOLJI NAČIN IZVLAČENJA NOVCA OD GRADNJE JAVNIH POSLOVNIH OBJEKATA I NJIHOVE PRODAJE PO ASTRONOMSKIM CIJENAMA NA JAVNIM TENDERIMA VLADINIM I DRUGIM JAVNIM INSTITUCIJAMA... SADA JE ETO NA REDU I USTAVNI SUD RS - DA SE RASPLAČE ČOVJEK NA USLOVIMA U KOJIMA RADE NAŠE USTAVNE SUDIJE I KROV IM PROKIŠNJAVA PA SE NAKVASE PREDMETI, VIDIM PLAČE NAM ČUBRILOVIĆ NAD NJIHOOVOM SUDBINOM... KOJA BAJKA, PA TAKVI FAZONI SU DAVNO PROVALJENI I RASVJETLJENI U PREDMETU SANDER - FIOLIĆ I LJUDI SU VEĆ OSUĐENI... HAJDE PAMETNI MUDRACI PRESTANTE PREPISIVATI HRVATSKU... IDITE MALO SE IGRATI OFF SHORE KOMPANIJA NA BERMUDE - NE TREBA ENGLESKI, SAMO VI PRIPREMITE PARE...PA IH PERITE KAO SAV "NORMALAN" SVIJET, A NE DA SAMO NEŠTO BEZ VEZE BETONIRATE ILI ZIDATE GLUPI I PRIMITIVNI SVJETE.

ODGOVORITE
Name

milica

12.04.2016 05:07

U Švicarskoj opstine i vlade u zgradama starim preko 300 godina.

ODGOVORITE