Шаровић у посјети извозницима млијека

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић данас је са сарадницима посјетио општину Билећа гдје је обишао производне погоне мљекаре Пађени.

Босна и Херцеговина 11.04.2016 | 17:28
Шаровић у посјети извозницима млијека

Ова савремена мљекара биљежи сталан раст откупа и производње млијека и друга је по величини у Републици Српској. Дневно преради 40 000 литара млијека, запошљава преко 80 радника и у својој мрежи има преко 1000 коопераната са подручја Републике Српске и Федерације БиХ.

Ова растућа мљекара усмјерена је на традиционални програм аутохтоних херцеговачких производа посебног квалитета.

Министар Шаровић чини напоре на припреми и ове мљекаре за испуњавање услова за извоз у Европску унију што је била и сврха ове посјете. Провјера испуњености услова за ЕУ број услиједиће у наредних неколико дана.

Министар Шаровић обишао је током једнодневне посјете Билећи и компанију „Ник-Пром" највећег извозника сирове коже из БиХ са годишњим извозом преко 30 милиона КМ.

Извоз широм Европе омогућен је добијањем ЕУ броја.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

рс

11.04.2016 18:09

Мљекара Падјени бр 1.Инаце производи из Херцеговине су без премца. Има и неки момци цитао сам да су се вратили из иностранства и у Фоци отворили мљакру и праве оне зуте сиреве,а у Невесињу се прави Херцеговацка моззарелла....једва цекам и то да пробам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

11.04.2016 18:57

Е па ако тражите нешто изворно,аутохтоно дођите у Невесиње и пробајте почев од сира па надаље. Да је власт имала и трунку слуха били би највећи извозници у ЕУ И овако смо највећи извозници у Мостар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

11.04.2016 21:05

Ради ли овај млекаџија иста јос, осим сто је уговорио извоз млијека

ОДГОВОРИТЕ