Šarović u posjeti izvoznicima mlijeka

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je sa saradnicima posjetio opštinu Bilećа gdje je obišao proizvodne pogone mljekare Pađeni.

Bosna i Hercegovina 11.04.2016 | 17:28
Šarović u posjeti izvoznicima mlijeka

Ova savremena mljekara bilježi stalan rast otkupa i proizvodnje mlijeka i druga je po veličini u Republici Srpskoj. Dnevno preradi 40 000 litara mlijeka, zapošljava preko 80 radnika i u svojoj mreži ima preko 1000 kooperanata sa područja Republike Srpske i Federacije BiH.

Ova rastuća mljekara usmjerena je na tradicionalni program autohtonih hercegovačkih proizvoda posebnog kvaliteta.

Ministar Šarović čini napore na pripremi i ove mljekare za ispunjavanje uslova za izvoz u Evropsku uniju što je bila i svrha ove posjete. Provjera ispunjenosti uslova za EU broj uslijediće u narednih nekoliko dana.

Ministar Šarović obišao je tokom jednodnevne posjete Bileći i kompaniju „Nik-Prom" najvećeg izvoznika sirove kože iz BiH sa godišnjim izvozom preko 30 miliona KM.

Izvoz širom Evrope omogućen je dobijanjem EU broja.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

rs

11.04.2016 18:09

Mljekara Padjeni br 1.Inace proizvodi iz Hercegovine su bez premca. Ima i neki momci citao sam da su se vratili iz inostranstva i u Foci otvorili mljakru i prave one zute sireve,a u Nevesinju se pravi Hercegovacka mozzarella....jedva cekam i to da probam.

ODGOVORITE
Name

Nevesinje

11.04.2016 18:57

E pa ako tražite nešto izvorno,autohtono dođite u Nevesinje i probajte počev od sira pa nadalje. Da je vlast imala i trunku sluha bili bi najveći izvoznici u EU I ovako smo najveći izvoznici u Mostar

ODGOVORITE
Name

Brle

11.04.2016 21:05

Radi li ovaj mlekadžija ista jos, osim sto je ugovorio izvoz mlijeka

ODGOVORITE