Црњелово подржало Мићу Мићића и СДС

Српска демократска странка и градоначелник Бијељине Мићо Мићић су јуче мјештанима Црњелова представили своје резултате у претходним годинама, планове за наредни четворогодишњи период и Мићу Мићића као кандидата за нови мандат на дужности градоначелника.

Република Српска 11.04.2016 | 22:44
Црњелово подржало Мићу Мићића и СДС

Одборник у Скупштини Града из Црњелова Јован Гајић је подсјетио на допринос Градске управе под руководством СДС на развоју Црњелвоа и цијеле Семберије, али је оцијенио и да је подршка Милорада Додика и СНСД-а кандидатури Златка Максимовића за градоначелника потез политичких снага које не виде бољи начин да остваре неки политички поен:


"Подршка Додика Максимовићу је покушај да преваре народ, али мјештани Црњелова и Семберије знају ко је и шта радио, као што знају и кога ће подржати на јесен на изборима. У октобру ће Додик и његови новокомпоновани представници у Бијељини још једном схватити да Семберија зна да цијени домаћине и да ће их подржати", подвукао је Гајић.

Замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић је најавио да ће у наредном период бити асфалтиран пут до скелског граничног прелаза на Сави, али и да ће ускоро бити обновљен извоз меса у Турску, који је од огромне важности како за пољопривреднике Семберије, тако и Републике Српске.

"СДС се на служи пријетњама и уцјенама ни према запосленим у институцијама, ни према бирачима. Та пракса на какву се учестало жале запослени у Дому здравља је не само понижавајућа, него и несхватљива. Вријеме ће показати да је таква политика и контрапродуктивна", оцијенио је начелник градског Одјељења за финансије Милорад Софренић.

Он је подсјетио да је Бијељина под руководством СДС и Миће Мићића постао град који је у врху по брзини развоја, као и да су капиталне инвестиције које су покренуте или завршене међу највећим Републици Српској и БиХ.


Обраћајући се учесницима скупа, доктор Игор Новаковић, запослен у Дому здравља у Бијељини, човјек који се успротивио самовољи и политици Златка Максимовића и који је, због тога, експресно пребачен у амбуланту у Доњем Жабару, истакао је да Дом здравља није ничије приватно власништво, па ни Максимовићево.

Он је поручио Максимовићу да се подсјети ко га је поставио на функцију директора, СДС или СНСД и изнио чињеницу да запослени у Дому здравља од стране Максимовића и Срђана Мијатовића трпе велики притисак у страху од отказа, а ради подршке њима.

Градоначелник Мићић је истакао да Златко Максимовић неће бити тема политике Српске демократске странке ни предстојеће предизборне кампање, него резултати које је Градска управа остварила:


"Немамо времена да се бавимо било ким ко је одлучио да пређе на страну оних који не желе добро Бијељини. Наш циљ је да уз подршку народа наставимо да радимо на развоју и Црњелова и сваког мјеста у Семберији.

Семберија зна каква је инфраструктура била некада, а каква је сада. Сад је најважније да се изграде насипи на Дрини, али и да обезбиједимо више радних мјеста. И за једно и друго је највише надлежна републичка Влада, а ми чинимо све што је у нашој надлежности да их натјерамо да се ове активности убрзају. Имамо услове да се даље развијамо и зато нам је потребан континуитет управе. Иза нас су резултати и сигурни смо да ће нас грађани подржати у нашим напорима", закључио је Мићић.

СДС