Исплата или протести радника Жељезница

Представници пет од укупно шест синдикалних организација које дјелују у предузећу "Жељезнице Републике Српске" траже од Управе предузећа да до 22. априла исплате радницима најмање један топли оброк и трошкове за превоз - у супротном ће 23. априла у Бањалуци организовати мирни протест.Предсједник Синдиката жељезничара Милијан Марковић рекао је Срни да су представници пет синдиката на данашњем састанку у Бањалуци одустали од генералног штрајка, али да од Управе очекују одржавање састанка како би се договорили о исплати мартовске плате до краја овог мјесеца.

Република Српска 11.04.2016 | 22:44
Исплата или протести радника Жељезница

Он је најавио слање дописа предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић и ресорном министарству да се одржи заједнички састанак како би се ријешили проблеми у "Жељезницама Републике Српске", који, како Марковић наводи, због комплексности сама Управа не може ријешити.

Марковић истиче да на снази остају захтјеви за смјену генералног директора, као и одговорности чланова претходне управе и других који су довели "Жељезнице Републике Српске" у овакво стање.

У оквиру "Жељезница Републике Српске" дјелује шест синдикалних организација – Синдикат жељезничара Републике Српске, Самостални синдикат машиновођа, Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности Бањалука, Синдикат радника инфраструктуре Добој, Синдикат радника инфраструктуре Бањалука и Самостални синдикат одржавања шинских возила Приједор.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЖРС

11.04.2016 12:03

ТО ЈЕ ЗЛАТНА КОКА ЗА ДНС, ЕМ, И паре даје ем гласачка машинерија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј ви тамо

11.04.2016 13:04

Зар радници Жељезница не живе од обећања власти? Одеш у продавницу по хљеб и само кажу да раде на Жељезници, и добијају хљеб на цртицу. Тако за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста господара судбине

11.04.2016 13:08

Савановић Драган и Марко Павић на робију због лоповлука и њима ће напокон заиграти мечка пред вратима.Како се не боје бога и на крају закона.Прошли директор је осудјен три године колико ће они добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

11.04.2016 21:14

А Чубриловић?

Name

брзо

11.04.2016 19:36

Ускоро смјена Савановића па кривична пријава против Марка Павића због Митала 51 мил дуга за порез,спаса им нема.Хапшење!

ОДГОВОРИТЕ