Генерал на слободи до краја недеље?

Генерал Милован Бојовић остаће у притвору у Гњилану све до изрицања правоснажне пресуде о кривици. Кренуо да обиђе имање у подујевачком селу Перане.

Србија 11.04.2016 | 12:20
Генерал на слободи до краја недеље?

Генерал Милован Бојовић, којег је косовска полиција ухапсила у четвртак по подне на подручју административног прелаза Мердаре, а који се терети за илегални прелазак административне линије, остаће у притвору у Гњилану до изрицања правоснажне пресуде о кривици.

Ово је јуче рекао "Новостима" Живојин Јокановић, адвокат из Приштине, истичући да је за поменуто кривично дело, које приштинске власти третирају као илегални прелазак "границе", запрећена казна од 250 евра у новцу или до шест месеци затвора.

И док објашњава да је генерал Бојовић ишао да обиђе своје имање у селу Перане, у подујевској општини, адвокат Јокановић скреће пажњу на тешко здравствено стање генерала Бојовића и очекује да се пресуда донесе у току ове недеље.

"Генерал је испитан у петак увече, али је проблем што је наступио викенд, а суд због празника на Косову не ради ни у понедељак. Зато очекујем да ће се све решити у току, односно до краја ове недеље", објашњава адвокат Јокановић, истичући да су ноторне неистине приштинских медија на албанском језику да се генерал терети за наводне злочине почињене на подручју Лаба, јер он, како наглашава, у то време није ни био на Косову.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар