General na slobodi do kraja nedelje?

General Milovan Bojović ostaće u pritvoru u Gnjilanu sve do izricanja pravosnažne presude o krivici. Krenuo da obiđe imanje u podujevačkom selu Perane.

Srbija 11.04.2016 | 12:20
General na slobodi do kraja nedelje?

General Milovan Bojović, kojeg je kosovska policija uhapsila u četvrtak po podne na području administrativnog prelaza Merdare, a koji se tereti za ilegalni prelazak administrativne linije, ostaće u pritvoru u Gnjilanu do izricanja pravosnažne presude o krivici.

Ovo je juče rekao "Novostima" Živojin Jokanović, advokat iz Prištine, ističući da je za pomenuto krivično delo, koje prištinske vlasti tretiraju kao ilegalni prelazak "granice", zaprećena kazna od 250 evra u novcu ili do šest meseci zatvora.

I dok objašnjava da je general Bojović išao da obiđe svoje imanje u selu Perane, u podujevskoj opštini, advokat Jokanović skreće pažnju na teško zdravstveno stanje generala Bojovića i očekuje da se presuda donese u toku ove nedelje.

"General je ispitan u petak uveče, ali je problem što je nastupio vikend, a sud zbog praznika na Kosovu ne radi ni u ponedeljak. Zato očekujem da će se sve rešiti u toku, odnosno do kraja ove nedelje", objašnjava advokat Jokanović, ističući da su notorne neistine prištinskih medija na albanskom jeziku da se general tereti za navodne zločine počinjene na području Laba, jer on, kako naglašava, u to vreme nije ni bio na Kosovu.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar