Град у којем је голотиња обавезна

Веровали или не, постоји град у којем су сви голи, од ујутру до увече!

Занимљивости 11.04.2016 | 10:00
Град у којем је голотиња обавезна

Туристи из свих делова света пристижу у мали француски град на мору - Кап Дагд (Цап д'Агде) како би осетили све чари нудизма.

Ту је све подређено "голаћима", тако да слободно могу, без ичега на себи, да иду чак и у банку, шопинг, код фризера...

Ова град је постао нудистичка оаза након Другог светског рата када се породица Олтра вратила у свој град и открила да је нудизам у том туристичком месту у повоју. Искористили су прилику и означили овај град као "голу" дестинацију, а Олтра Клуб је постао популарно место за нудистичке породице из Немачке и Холандије шездесетих година 20. века.

Од седамдесетих година прошлог вега уведена је и такса за нудизам од око осам евра, која се плаћа приликом уласка у град.

"Долазим из Америке, први пут, ово је дивно искуство, осећам се тако слободно", каже туриста нудиста Колин Ли Ериксон за сајт "Неwс.цом.ау", и додаје да је разлика између овог места и свих других у томе што овде нудизам нема сексуалну конотацију.

Међутим, није баш све тако чедно.

Док породични људи спавају, они други се проводе.

У последње време све више свингера и воајера пристиже у ово место, што никако не одобравају они који себе називају "правим нудистима".

У центру града се некада налазио породични парк и базен, али је то срушено 2005. године како би се направио простор за барове и ноћне клубове, за просторије које су "само за парове".

Врхунац "рата" ове две стране се догодио када је спаљен свингерски клуб за "размену жена", а "милитантни натуралисти" су одмах осумњичени.

Да ли ће се нудисти света ујединити и отерати свингере из Кап Дагда, или ће ови други отерати прве, видећемо...

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар