Grad u kojem je golotinja obavezna

Verovali ili ne, postoji grad u kojem su svi goli, od ujutru do uveče!

Zanimljivosti 11.04.2016 | 10:00
Grad u kojem je golotinja obavezna

Turisti iz svih delova sveta pristižu u mali francuski grad na moru - Kap Dagd (Cap d'Agde) kako bi osetili sve čari nudizma.

Tu je sve podređeno "golaćima", tako da slobodno mogu, bez ičega na sebi, da idu čak i u banku, šoping, kod frizera...

Ova grad je postao nudistička oaza nakon Drugog svetskog rata kada se porodica Oltra vratila u svoj grad i otkrila da je nudizam u tom turističkom mestu u povoju. Iskoristili su priliku i označili ovaj grad kao "golu" destinaciju, a Oltra Klub je postao popularno mesto za nudističke porodice iz Nemačke i Holandije šezdesetih godina 20. veka.

Od sedamdesetih godina prošlog vega uvedena je i taksa za nudizam od oko osam evra, koja se plaća prilikom ulaska u grad.

"Dolazim iz Amerike, prvi put, ovo je divno iskustvo, osećam se tako slobodno", kaže turista nudista Kolin Li Erikson za sajt "News.com.au", i dodaje da je razlika između ovog mesta i svih drugih u tome što ovde nudizam nema seksualnu konotaciju.

Međutim, nije baš sve tako čedno.

Dok porodični ljudi spavaju, oni drugi se provode.

U poslednje vreme sve više svingera i voajera pristiže u ovo mesto, što nikako ne odobravaju oni koji sebe nazivaju "pravim nudistima".

U centru grada se nekada nalazio porodični park i bazen, ali je to srušeno 2005. godine kako bi se napravio prostor za barove i noćne klubove, za prostorije koje su "samo za parove".

Vrhunac "rata" ove dve strane se dogodio kada je spaljen svingerski klub za "razmenu žena", a "militantni naturalisti" su odmah osumnjičeni.

Da li će se nudisti sveta ujediniti i oterati svingere iz Kap Dagda, ili će ovi drugi oterati prve, videćemo...

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar