Осумњичени Вихор ће бити протјеран из БиХ

Небојша Ројко (31), звани Вихор, за којим трага београдска полиција због повезаности с убиством пјевачице Јелене Марјановић (33), задржан је у имиграционом центру у Источном Сарајеву и ту ће остати док год не буду створени услови за његову депортацију у Србију, рекао је за Пресс директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић.

Босна и Херцеговина 11.04.2016 | 07:40
Осумњичени Вихор ће бити протјеран из БиХ

Он је објаснио да је Ројко ухапшен и задржан зато што је илегално боравио у БиХ, али и због чињенице да је илегално прешао границу између Србије и БиХ.

"За тим лицем још не постоји никаква међународна потјерница, али је задржан због илегалног уласка и боравка у БиХ. Због тога му је већ издато рјешење о протјеривању из БиХ, уз трогодишњу забрану уласка у нашу земљу. Он код себе није имао никакве идентификационе документе, а иако се на основу фотографије може закључити да је ријеч о Небојши Ројку, његов идентитет тек треба да буде потврђен", рекао је Ујић.

Објаснио је да је Ројко фотографисан и узети су му отисци прстију ради потврде идентитета.

- Након што буду створени услови и потврђен идентитет, Ројко ће бити протјеран из БиХ. Брзина цијеле процедуре зависи од много фактора, а добрим дијелом и од тога колико брзо ће реаговати надлежни органи из Србије. Ми само из медија знамо да се то лице доводи у везу с истрагом убиства у тој земљи јер за њим није расписана никаква међународна потјерница. Такође, од када се налази код нас, Ројко нема браниоца, нити је тражио бесплатну правну помоћ од невладиних организација које са нама сарађују - објаснио је Ујић.

Ројко је у петак навече ухапшен у Брчком. Он је практично био позван да се јави у полицијску станицу након што су истражни органи добили информацију да се налази на имању својих рођака у брчанском насељу Грбавица.

Планирао предају

Његова мајка Нена Ројко медијима у Србији је испричала да је Небојша у петак навече требало да преспава код своје баке, а сутрадан је требало да се врати у Србију.

Наводно је и сам планирао да се преда истражиоцима ПУ Београд, који су за њим трагали у оквиру истраге о убиству пјевачице "Гранд продукције" Јелене Марјановић. Будући да је у брчанску полицију дошао без икаквих идентификационих докумената, Ројко је ухапшен због илегалног уласка и боравка у БиХ.

У београдској полицији Прессу је потврђено да Ројко званично није осумњичен за убиство пјевачице, али истражиоци вјерују да располаже информацијама које би могле да помогну у расвјетљавању свирепог злочина.

Иначе, Ројко је 7. априла побјегао из своје куће у Црвенки, само неколико тренутака прије доласка криминалистичких инспектора, који су претресли имање његове породице. Будући да живе само 200 метара од мјеста гдје је пјевачица убијена, истражиоци су тада привели и испитали његовог брата Игора, који је убрзо пуштен на слободу.

Подсјетимо, Јелена Марјановић убијена је 2. априла с више удараца тупим предметом у главу, а тијело је сутрадан пронађено у каналу.

Нестанак пјевачице пријавио је њен супруг Зоран, који је истражиоцима рекао да је кобног дана са супругом и петогодишњом кћерком Јаном био на насипу, након чега је Јелена отишла да трчи, али се више није вратила.

Извор: Прес

Коментари / 0

Оставите коментар