Osumnjičeni Vihor će biti protjeran iz BiH

Nebojša Rojko (31), zvani Vihor, za kojim traga beogradska policija zbog povezanosti s ubistvom pjevačice Jelene Marjanović (33), zadržan je u imigracionom centru u Istočnom Sarajevu i tu će ostati dok god ne budu stvoreni uslovi za njegovu deportaciju u Srbiju, rekao je za Press direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić.

Bosna i Hercegovina 11.04.2016 | 07:40
Osumnjičeni Vihor će biti protjeran iz BiH

On je objasnio da je Rojko uhapšen i zadržan zato što je ilegalno boravio u BiH, ali i zbog činjenice da je ilegalno prešao granicu između Srbije i BiH.

"Za tim licem još ne postoji nikakva međunarodna potjernica, ali je zadržan zbog ilegalnog ulaska i boravka u BiH. Zbog toga mu je već izdato rješenje o protjerivanju iz BiH, uz trogodišnju zabranu ulaska u našu zemlju. On kod sebe nije imao nikakve identifikacione dokumente, a iako se na osnovu fotografije može zaključiti da je riječ o Nebojši Rojku, njegov identitet tek treba da bude potvrđen", rekao je Ujić.

Objasnio je da je Rojko fotografisan i uzeti su mu otisci prstiju radi potvrde identiteta.

- Nakon što budu stvoreni uslovi i potvrđen identitet, Rojko će biti protjeran iz BiH. Brzina cijele procedure zavisi od mnogo faktora, a dobrim dijelom i od toga koliko brzo će reagovati nadležni organi iz Srbije. Mi samo iz medija znamo da se to lice dovodi u vezu s istragom ubistva u toj zemlji jer za njim nije raspisana nikakva međunarodna potjernica. Takođe, od kada se nalazi kod nas, Rojko nema branioca, niti je tražio besplatnu pravnu pomoć od nevladinih organizacija koje sa nama sarađuju - objasnio je Ujić.

Rojko je u petak naveče uhapšen u Brčkom. On je praktično bio pozvan da se javi u policijsku stanicu nakon što su istražni organi dobili informaciju da se nalazi na imanju svojih rođaka u brčanskom naselju Grbavica.

Planirao predaju

Njegova majka Nena Rojko medijima u Srbiji je ispričala da je Nebojša u petak naveče trebalo da prespava kod svoje bake, a sutradan je trebalo da se vrati u Srbiju.

Navodno je i sam planirao da se preda istražiocima PU Beograd, koji su za njim tragali u okviru istrage o ubistvu pjevačice "Grand produkcije" Jelene Marjanović. Budući da je u brčansku policiju došao bez ikakvih identifikacionih dokumenata, Rojko je uhapšen zbog ilegalnog ulaska i boravka u BiH.

U beogradskoj policiji Pressu je potvrđeno da Rojko zvanično nije osumnjičen za ubistvo pjevačice, ali istražioci vjeruju da raspolaže informacijama koje bi mogle da pomognu u rasvjetljavanju svirepog zločina.

Inače, Rojko je 7. aprila pobjegao iz svoje kuće u Crvenki, samo nekoliko trenutaka prije dolaska kriminalističkih inspektora, koji su pretresli imanje njegove porodice. Budući da žive samo 200 metara od mjesta gdje je pjevačica ubijena, istražioci su tada priveli i ispitali njegovog brata Igora, koji je ubrzo pušten na slobodu.

Podsjetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila s više udaraca tupim predmetom u glavu, a tijelo je sutradan pronađeno u kanalu.

Nestanak pjevačice prijavio je njen suprug Zoran, koji je istražiocima rekao da je kobnog dana sa suprugom i petogodišnjom kćerkom Janom bio na nasipu, nakon čega je Jelena otišla da trči, ali se više nije vratila.

Izvor: Pres

Komentari / 0

Ostavite komentar