Пронађен убица, хапшење питање дана!

Истрага бруталног убиства звезде „Гранда“ Јелене Крсмановић Марјановић ближи се крају, бројни докази који чекају потврду вештачења и осталих анализа биће готови следеће недеље.

Србија 11.04.2016 | 07:10
Пронађен убица, хапшење питање дана!

Полиција је открила убицу певачице Јелене Крсмановић Марјановић из Црвенке код Борче и питање је дана кад ће бити ухапшен, сазнаје Курир.

Извор близак истрази каже да је злочинац притеран уза зид, а бројни докази који чекају потврду вештачења и осталих анализа биће готови у току следеће недеље.

Иначе, јуче је у Брчком у БиХ ухапшен Небојша Ројко (31), звани Вихор из Црвенке, за којим трага српска полиција у вези са злочином који се догодио прошле суботе.

Звао родитеље

"Полиција ради даноноћно на овом изузетно тешком случају. Саслушано је неколико десетина људи, екипе форензичара данима су на месту злочина како би прикупиле нове доказе, али и пронашле предмет, највероватније чекић којим је убијена Јелена", каже наш саговорник и додаје:

"Разговори су обављени са мештанима, али и с онима који могу да се доведу у везу с претњама које је певачица добијала преко друштвених мрежа. Обруч око убице се полако стеже. Уз резултате вештачења и нове информације с терена може се очекивати скоро решавање овог случаја".

Нена Ројко, мајка Небојше Ројка, потврдила је за Курир да је њен син ухапшен у брчанском насељу Грбавица, у којем му живи баба, код које је био у посети.

"Тамо је требало да преспава и да данас дође кући да се преда", каже Нена Ројко и додаје да јој се син рано јутрос јавио:

"Звао ме јутрос око 3 сата и рекао ми да је ухапшен, као и да би требало да га по хитном поступку пребаце у Београд".

Небојша је ухапшен у петак око 21 сат у Брчком, а како Курир сазнаје, његов телефон је у том тренутку био последњи пут доступан. Иначе, Ројко је илегално прешао у Босну у среду, дан пре Јеленине сахране.

"Имали смо информацију да се налази на подручју Брчког, у насељу Грбавица. Након тога позван је у полицију и над њим је извршена криминалистичка обрада. Није имао документа, био је уплашен, није се опирао", казао је извор из локалне полиције.

Побегао од робије

Небојша је побегао кад је полиција упала у његов дом, у насељу Црвенка, неколико стотина метара од места где је убијена Јелена. Међу приведенима на информативни разговор био је његов брат Игор, али је истог дана пуштен. Полиција је тражила и његовог брата Небојшу, али га нису затекли у кући.

Комшије породице Ројко наглашавају да браћа сигурно немају никакве везе с монструозним убиством и да је Небојша побегао дан раније из других разлога.

"Небојша је осуђен и остало му је да одлежи у затвору још годину и по дана. Био је код мене у среду. Видео је да су у мојој кући били инспектори и дошао је да види шта су тражили. Питао ме је да ли су питали за њега. Рекао је: „Остало ми је још годину и по затвора. Боље ми је да одем него да ме тамо врате“, каже први Небојшин комшија Богосав Димитријевић.

Небојшин отац Франц Ројко огорчен је јер се његов син Небојша наводи као потенцијални убица.

"Моја деца су таква каква јесу, али нису убице. Кажу да Небојша наводно има неке огреботине по рукама и модрице, али ја тврдим да он нема ништа по рукама", каже Франц.

Видели оца и ћерку

Наша екипа пронашла је сведоке који живе недалеко од насипа који су у суботу око 16 сати видели Зорана и његову петогодишњу ћерку Јану на насипу, али можда и Јелену како трчи.

"Зорану су кола била паркирана код рампе (недалеко од стадиона ФК Црвенка). Био је са ћеркицом. Играли су се испод насипа, у једном тренутку девојчица је кренула ка козама које су пасле на пољани. Чула сам да је неколико пута викнуо девојчици: „Јана, врати се!“, каже једна од мештанки.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар