Pronađen ubica, hapšenje pitanje dana!

Istraga brutalnog ubistva zvezde „Granda“ Jelene Krsmanović Marjanović bliži se kraju, brojni dokazi koji čekaju potvrdu veštačenja i ostalih analiza biće gotovi sledeće nedelje.

Srbija 11.04.2016 | 07:10
Pronađen ubica, hapšenje pitanje dana!

Policija je otkrila ubicu pevačice Jelene Krsmanović Marjanović iz Crvenke kod Borče i pitanje je dana kad će biti uhapšen, saznaje Kurir.

Izvor blizak istrazi kaže da je zločinac priteran uza zid, a brojni dokazi koji čekaju potvrdu veštačenja i ostalih analiza biće gotovi u toku sledeće nedelje.

Inače, juče je u Brčkom u BiH uhapšen Nebojša Rojko (31), zvani Vihor iz Crvenke, za kojim traga srpska policija u vezi sa zločinom koji se dogodio prošle subote.

Zvao roditelje

"Policija radi danonoćno na ovom izuzetno teškom slučaju. Saslušano je nekoliko desetina ljudi, ekipe forenzičara danima su na mestu zločina kako bi prikupile nove dokaze, ali i pronašle predmet, najverovatnije čekić kojim je ubijena Jelena", kaže naš sagovornik i dodaje:

"Razgovori su obavljeni sa meštanima, ali i s onima koji mogu da se dovedu u vezu s pretnjama koje je pevačica dobijala preko društvenih mreža. Obruč oko ubice se polako steže. Uz rezultate veštačenja i nove informacije s terena može se očekivati skoro rešavanje ovog slučaja".

Nena Rojko, majka Nebojše Rojka, potvrdila je za Kurir da je njen sin uhapšen u brčanskom naselju Grbavica, u kojem mu živi baba, kod koje je bio u poseti.

"Tamo je trebalo da prespava i da danas dođe kući da se preda", kaže Nena Rojko i dodaje da joj se sin rano jutros javio:

"Zvao me jutros oko 3 sata i rekao mi da je uhapšen, kao i da bi trebalo da ga po hitnom postupku prebace u Beograd".

Nebojša je uhapšen u petak oko 21 sat u Brčkom, a kako Kurir saznaje, njegov telefon je u tom trenutku bio poslednji put dostupan. Inače, Rojko je ilegalno prešao u Bosnu u sredu, dan pre Jelenine sahrane.

"Imali smo informaciju da se nalazi na području Brčkog, u naselju Grbavica. Nakon toga pozvan je u policiju i nad njim je izvršena kriminalistička obrada. Nije imao dokumenta, bio je uplašen, nije se opirao", kazao je izvor iz lokalne policije.

Pobegao od robije

Nebojša je pobegao kad je policija upala u njegov dom, u naselju Crvenka, nekoliko stotina metara od mesta gde je ubijena Jelena. Među privedenima na informativni razgovor bio je njegov brat Igor, ali je istog dana pušten. Policija je tražila i njegovog brata Nebojšu, ali ga nisu zatekli u kući.

Komšije porodice Rojko naglašavaju da braća sigurno nemaju nikakve veze s monstruoznim ubistvom i da je Nebojša pobegao dan ranije iz drugih razloga.

"Nebojša je osuđen i ostalo mu je da odleži u zatvoru još godinu i po dana. Bio je kod mene u sredu. Video je da su u mojoj kući bili inspektori i došao je da vidi šta su tražili. Pitao me je da li su pitali za njega. Rekao je: „Ostalo mi je još godinu i po zatvora. Bolje mi je da odem nego da me tamo vrate“, kaže prvi Nebojšin komšija Bogosav Dimitrijević.

Nebojšin otac Franc Rojko ogorčen je jer se njegov sin Nebojša navodi kao potencijalni ubica.

"Moja deca su takva kakva jesu, ali nisu ubice. Kažu da Nebojša navodno ima neke ogrebotine po rukama i modrice, ali ja tvrdim da on nema ništa po rukama", kaže Franc.

Videli oca i ćerku

Naša ekipa pronašla je svedoke koji žive nedaleko od nasipa koji su u subotu oko 16 sati videli Zorana i njegovu petogodišnju ćerku Janu na nasipu, ali možda i Jelenu kako trči.

"Zoranu su kola bila parkirana kod rampe (nedaleko od stadiona FK Crvenka). Bio je sa ćerkicom. Igrali su se ispod nasipa, u jednom trenutku devojčica je krenula ka kozama koje su pasle na poljani. Čula sam da je nekoliko puta viknuo devojčici: „Jana, vrati se!“, kaže jedna od meštanki.

Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar