Човић и Вебер у епизоди "Хуманитарац и тужибаба"...!

У Загребу је било и трећег полувремена и прозивки двојице председника Црвене звезде и Цедевите.

Кошарка 12.04.2016 | 15:40
Човић и Вебер у епизоди "Хуманитарац и тужибаба"...!

Челници клубова који су у претходне две сезоне развили велико (не само спортско) ривалство на АБА и евролигашким паркетима, Црвене звезде и Цедевите, наставили су "мали рат" и претходне вечери у Загребу, где је одигран последњи, шести међусобни меч ове сезоне.

"Где си, хуманитарац", рекао је наводно председник црвено-белих Небојша Човић колеги из Цедевите, Младену Веберу, када су се у пролазу срели у петак увече, у Загребу.

Вебер му, према писању "Вечерњег листа", није остао дужан и оптужио га је да је "тужибаба", јер се жалио Евролиги због иницијативе Цедевите да комплетна зарада од продаје улазница за меч са Београђанима буде уплаћена за обнову Вуковарског водоторња. То је у Београду схваћено као провокација и мешање политике у спорт, а након што је Цедевита пред стандардно празним трибинама победила шампиона АБА лиге и изједначила на 3:3 ове сезоне, Човић је Загрепчанима (наводно) добацио...

"С овим новцем нећете имати ни за спомен плочу на том водоторњу".

"Вечерње новости" у суботу увече објавиле су наставак разговора у Загребу и Човићеву констатацију:

"Ако сте већ хтели акцију хуманитарног карактера, зашто нас нисте позвали да одиграмо пријатељски меч у Вуковару, који је вишенационална средина и у којој имамо и ми навијаче, па би, нема сумње, дворана била пуна".

Уз ту поруку, председник Звезде имао је и питање за домаћине, на које, према "Новостима", није добио одговор.

"Зашто нисте организовали сличну акцију када су вам у госте долазили други евролигашки клубови? Да ли бисте се сложили да следећи пут када дођете у Београд, ми позовемо наше људе да у "Комбанк арени" подрже акцију помоћи настрадалима у "Олуји" и "Бљеску"..."

Утакмици је присуствовало 1.500 људи, прикупљено је 32.000 куна, односно 4.160 евра.

Овај меч није имао увертиру само у виду "специјалних хуманитарних активности" и оштрих изјава с обе стране, а Човић је између осталог рекао пред пут у Загреб да Хрвати од раније имају фрустрацију због Србије и Црвене звезде, већ због ненајављеног доласка Делија у Загреб, због чега је уследила филмска јурњава са полицијом.

Због свега, овај резултатски неважан меч последњег кола Топ 16 фазе Евролиге одигран је под високим обезбеђењем, а тренер домаћина Вељко Мршић приметио је да је "на једног гледаоца у хали ишао један припадник специјалних јединица".

У хали, пише "Вечерњи", нашло се ипак свега око 25 пријатеља клуба, Црвене звезде, али и – цитирамо – "известан број пијаних БББ-оваца" (навијача Динама, који не иду на кошарку), који су викали: "Вуковар, Вуковар", "Уби', уби', Србина" и "Србе на врбе".

 

Коментари / 0

Оставите коментар