Čović i Veber u epizodi "Humanitarac i tužibaba"...!

U Zagrebu je bilo i trećeg poluvremena i prozivki dvojice predsednika Crvene zvezde i Cedevite.

Košarka 12.04.2016 | 15:40
Čović i Veber u epizodi "Humanitarac i tužibaba"...!

Čelnici klubova koji su u prethodne dve sezone razvili veliko (ne samo sportsko) rivalstvo na ABA i evroligaškim parketima, Crvene zvezde i Cedevite, nastavili su "mali rat" i prethodne večeri u Zagrebu, gde je odigran poslednji, šesti međusobni meč ove sezone.

"Gde si, humanitarac", rekao je navodno predsednik crveno-belih Nebojša Čović kolegi iz Cedevite, Mladenu Veberu, kada su se u prolazu sreli u petak uveče, u Zagrebu.

Veber mu, prema pisanju "Večernjeg lista", nije ostao dužan i optužio ga je da je "tužibaba", jer se žalio Evroligi zbog inicijative Cedevite da kompletna zarada od prodaje ulaznica za meč sa Beograđanima bude uplaćena za obnovu Vukovarskog vodotornja. To je u Beogradu shvaćeno kao provokacija i mešanje politike u sport, a nakon što je Cedevita pred standardno praznim tribinama pobedila šampiona ABA lige i izjednačila na 3:3 ove sezone, Čović je Zagrepčanima (navodno) dobacio...

"S ovim novcem nećete imati ni za spomen ploču na tom vodotornju".

"Večernje novosti" u subotu uveče objavile su nastavak razgovora u Zagrebu i Čovićevu konstataciju:

"Ako ste već hteli akciju humanitarnog karaktera, zašto nas niste pozvali da odigramo prijateljski meč u Vukovaru, koji je višenacionalna sredina i u kojoj imamo i mi navijače, pa bi, nema sumnje, dvorana bila puna".

Uz tu poruku, predsednik Zvezde imao je i pitanje za domaćine, na koje, prema "Novostima", nije dobio odgovor.

"Zašto niste organizovali sličnu akciju kada su vam u goste dolazili drugi evroligaški klubovi? Da li biste se složili da sledeći put kada dođete u Beograd, mi pozovemo naše ljude da u "Kombank areni" podrže akciju pomoći nastradalima u "Oluji" i "Bljesku"..."

Utakmici je prisustvovalo 1.500 ljudi, prikupljeno je 32.000 kuna, odnosno 4.160 evra.

Ovaj meč nije imao uvertiru samo u vidu "specijalnih humanitarnih aktivnosti" i oštrih izjava s obe strane, a Čović je između ostalog rekao pred put u Zagreb da Hrvati od ranije imaju frustraciju zbog Srbije i Crvene zvezde, već zbog nenajavljenog dolaska Delija u Zagreb, zbog čega je usledila filmska jurnjava sa policijom.

Zbog svega, ovaj rezultatski nevažan meč poslednjeg kola Top 16 faze Evrolige odigran je pod visokim obezbeđenjem, a trener domaćina Veljko Mršić primetio je da je "na jednog gledaoca u hali išao jedan pripadnik specijalnih jedinica".

U hali, piše "Večernji", našlo se ipak svega oko 25 prijatelja kluba, Crvene zvezde, ali i – citiramo – "izvestan broj pijanih BBB-ovaca" (navijača Dinama, koji ne idu na košarku), koji su vikali: "Vukovar, Vukovar", "Ubi', ubi', Srbina" i "Srbe na vrbe".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar