Имола спремна да оживи Велику награду Сан Марина!

Стаза „Енцо и Дино Ферари“ у Имоли могла би да се врати у календар Формуле 1 у блиској будућности.

Остали спортови 16.04.2016 | 19:00
Имола спремна да оживи Велику награду Сан Марина!

Челник стазе Селватико Езтензе састао се са првим човеком Формуле 1 Бернијем Еклстоном прошлог викенда у Бахреину, где су дискутовали о повратку Имоле.

Последњи пут Формула 1 је вожена на тој стази 2006. године, а од тада је реновирана и добила је елитну лиценцу Светске аутомобилске федерације, која је потребна за одржавање трка у том шампионату.

Будућност Велике награде Италије у Монци је тренутно под знаком питања, пошто преговори између челника стазе и Еклстона још нису окончени.

Верује се да Езтензеов састанак са Еклстоном тиче Формуле 1, пошто је први човек легендарне стазе истакао убеђеност да би Имола могла да се врати у календар ускоро. Никакви дефинитивни закључци нису донети током састанка, који није одржан у нади да Имола замени Монцу у календари.

Уместо тога, Езтензе је хтео Еклстона да увери да је стаза “Енцо и Дино Ферари” спремна да угости Формулу 1 у будућности, пошто су боксови и падок у потпуности реновирани.

Та стаза је најпознатија по томе што је на њој 1. маја 1994. године живот изгубио Аертон Сена.

Имола је била домаћин Велике награде Италије 1980. године, једине током које то није била Монца откако је Формула 1 основана. Од 1981. године на тој стази је вожена Велика награда Сан Марина, па је Италија тако имала две трке све до 2006. године.

У овом тренутку, највећи догађај који се организује у Имоли је трка Светског супербајк шампионата.

Коментари / 0

Оставите коментар