Imola spremna da oživi Veliku nagradu San Marina!

Staza „Enco i Dino Ferari“ u Imoli mogla bi da se vrati u kalendar Formule 1 u bliskoj budućnosti.

Ostali sportovi 16.04.2016 | 19:00
Imola spremna da oživi Veliku nagradu San Marina!

Čelnik staze Selvatiko Eztenze sastao se sa prvim čovekom Formule 1 Bernijem Eklstonom prošlog vikenda u Bahreinu, gde su diskutovali o povratku Imole.

Poslednji put Formula 1 je vožena na toj stazi 2006. godine, a od tada je renovirana i dobila je elitnu licencu Svetske automobilske federacije, koja je potrebna za održavanje trka u tom šampionatu.

Budućnost Velike nagrade Italije u Monci je trenutno pod znakom pitanja, pošto pregovori između čelnika staze i Eklstona još nisu okončeni.

Veruje se da Eztenzeov sastanak sa Eklstonom tiče Formule 1, pošto je prvi čovek legendarne staze istakao ubeđenost da bi Imola mogla da se vrati u kalendar uskoro. Nikakvi definitivni zaključci nisu doneti tokom sastanka, koji nije održan u nadi da Imola zameni Moncu u kalendari.

Umesto toga, Eztenze je hteo Eklstona da uveri da je staza “Enco i Dino Ferari” spremna da ugosti Formulu 1 u budućnosti, pošto su boksovi i padok u potpunosti renovirani.

Ta staza je najpoznatija po tome što je na njoj 1. maja 1994. godine život izgubio Aerton Sena.

Imola je bila domaćin Velike nagrade Italije 1980. godine, jedine tokom koje to nije bila Monca otkako je Formula 1 osnovana. Od 1981. godine na toj stazi je vožena Velika nagrada San Marina, pa je Italija tako imala dve trke sve do 2006. godine.

U ovom trenutku, najveći događaj koji se organizuje u Imoli je trka Svetskog superbajk šampionata.

Komentari / 0

Ostavite komentar