Београд на води: Почели су радови

На градилишту Белграде Wатерфронт Ресиденцес, прве стамбене зграде у оквиру Београда на води, данас је монтиран први од укупно четири крана, чиме су почели радови на конструкцији тог објекта, саопштили су извођачи.

Србија 10.04.2016 | 16:40
Београд на води: Почели су радови

"Бетонирани су први сегменти темељне плоче две стамбене куле БW Ресиденцес, а у току је израда осталих сегмената.

Израђени су први зидови на темељној плочи, а током предстојеће недеље биће подигнути и први стубови," наводи се у саопштењу.

Подизањем крана, како се додаје, почиње фаза радова на конструкцији објекта, након што је завршено фундирање првог стамбеног објекта у оквиру Београда на води (Белграде Wатерфронт).

Пројекат "Београд на води" би требало да буде реализован у року од 30 година, а пројекат је вредан 3,5 милијарди евра.

Стамбено-пословни комплекс у оквиру "Београда на води" требало би да буде изграђен на 98 хектара земљишта на десној обали Саве, близу центра града.

Предвиђена је изградња две стамбене куле, које ће имати 296 станова, односно око 60.000 квадратних метара, а продаја станова по принципу регистрације заинтересованих за куповину је у току.

Уговорне стране у том пројекту су Влада Србије, предузеће "Београд на води" из Београда и "Белгрејд вотерфронт капитал инвестментс" као стрататешки партнер и "Ал Мабар интернешнел инвестмент" из Уједињених Арапских Емирата као гарант.

Компаније из УАЕ заступа Мохамед Алабар.

По уговору, потписаним крајем априла прошле године, Влада Србије има 32 одсто, а стратешки партнер "Белгрејд вотерфронт капитал инвестментс" има 68 одсто власништва у предузећу "Београд на води", које формално реализује пројекат.

У уговору је наведено да ће делови земљишта бити дати у закуп фирми Београд на води на 99 година, без накнаде.

Извор: Агенције/Мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Уплацујте

10.04.2016 15:10

Ајд, фино! Ма, баш ме брига и за њих и за пројекат на води и за глупости! Хоцу борацки додатак да ми се уплати до петка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вуцина

10.04.2016 15:19

Па у уговору стоји да се мора поцети прије 24. априла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

10.04.2016 17:02

Питам се да ли је "Баја" несто вец уплатио и са цијим новцем ?

ОДГОВОРИТЕ