Beograd na vodi: Počeli su radovi

Na gradilištu Belgrade Waterfront Residences, prve stambene zgrade u okviru Beograda na vodi, danas je montiran prvi od ukupno četiri krana, čime su počeli radovi na konstrukciji tog objekta, saopštili su izvođači.

Srbija 10.04.2016 | 16:40
Beograd na vodi: Počeli su radovi

"Betonirani su prvi segmenti temeljne ploče dve stambene kule BW Residences, a u toku je izrada ostalih segmenata.

Izrađeni su prvi zidovi na temeljnoj ploči, a tokom predstojeće nedelje biće podignuti i prvi stubovi," navodi se u saopštenju.

Podizanjem krana, kako se dodaje, počinje faza radova na konstrukciji objekta, nakon što je završeno fundiranje prvog stambenog objekta u okviru Beograda na vodi (Belgrade Waterfront).

Projekat "Beograd na vodi" bi trebalo da bude realizovan u roku od 30 godina, a projekat je vredan 3,5 milijardi evra.

Stambeno-poslovni kompleks u okviru "Beograda na vodi" trebalo bi da bude izgrađen na 98 hektara zemljišta na desnoj obali Save, blizu centra grada.

Predviđena je izgradnja dve stambene kule, koje će imati 296 stanova, odnosno oko 60.000 kvadratnih metara, a prodaja stanova po principu registracije zainteresovanih za kupovinu je u toku.

Ugovorne strane u tom projektu su Vlada Srbije, preduzeće "Beograd na vodi" iz Beograda i "Belgrejd voterfront kapital investments" kao stratateški partner i "Al Mabar internešnel investment" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kao garant.

Kompanije iz UAE zastupa Mohamed Alabar.

Po ugovoru, potpisanim krajem aprila prošle godine, Vlada Srbije ima 32 odsto, a strateški partner "Belgrejd voterfront kapital investments" ima 68 odsto vlasništva u preduzeću "Beograd na vodi", koje formalno realizuje projekat.

U ugovoru je navedeno da će delovi zemljišta biti dati u zakup firmi Beograd na vodi na 99 godina, bez naknade.

Izvor: Agencije/Mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Uplacujte

10.04.2016 15:10

Ajd, fino! Ma, baš me briga i za njih i za projekat na vodi i za gluposti! Hocu boracki dodatak da mi se uplati do petka!

ODGOVORITE
Name

vucina

10.04.2016 15:19

Pa u ugovoru stoji da se mora poceti prije 24. aprila.

ODGOVORITE
Name

ma

10.04.2016 17:02

Pitam se da li je "Baja" nesto vec uplatio i sa cijim novcem ?

ODGOVORITE