Интернет куповина: Шта наруче, а шта добију?

Купци на интернету у посљедње вријеме масовно постављају фотографије на Фацебоок којим желе показати незадовољство у квалитету, али и дизајну одјеће коју наручују, али и упозорити остале.

Босна и Херцеговина 10.04.2016 | 20:53
Интернет куповина: Шта наруче, а шта добију?

Наводе како је одјећа на фотографији на страници одакле наручују драстично другачија од оне коју добију, што изазива велико разочарење међу њима.

Фотографије производа које су добили постављају на многе групе на Фацебооку на којим се преварени купци боре против тих интернет трговина.

Трговине су већином смјештене у Кини, а много се рекламирају по друштвеним мрежама.

Притужбе о јефтиним синтетичким тканима, лошем дизајну и одјећи скројеној по нетачним димензијама, обилују по Фацебоок групама уз разне увредљиве описе са означеном страницом одакле су наручили.

Ови продавачи раде под именима РосеГал, Росе Wхолесале, ДрессЛилy и ФасхионМиа, а према истраживању Буззфееда, најмање осам од њих су повезани са једном интернет компанијом из Кине која се зове СхенЗхен Глобал Егроw Е-Цоммерце Цо.

Та компанија је наводно зарадила близу 200 милиона долара продајом 2014. године.

Извор: Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

перо

10.04.2016 13:20

Само луд купује на невидјено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

10.04.2016 17:11

Купујем већ 5 година можда један или два артикла нису била како треба али су новац вратили уредно.

Name

Директ

10.04.2016 17:02

Овај тип робе не би требао да се купује преко интернета већ на пијаци, у продавници одјеће, па чак и код кројача у случају неких посебних жеља. Тако на крају изађе повољније и несумњиво боље него да се купује преко интернета гдје не знаш да ли ти тај тип одјеће одговара твом здрављу (материјали од којих је одјећа направљена), затим непознат је квалитет тканине, која величина ће ти доћи (и то се дешава) и друге ствари. На сликама хаљина може да изгледа идентично оригиналу, а када ти стигне на кућну адресу и видиш оно нека блиједа или маснолика боја, а материјал мало бољи од завјесе. Исто важи и за патике, прије свега због квалитета. Не постоји оригинал који кошта чак 5-6 пута мање од регуларне цијене. То је копија. Постоји оригинал на снижењу, али баш са 5-6 пута нижом цијеном... Па није ни господин Нике луд да продаје своје име за те паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

11.04.2016 19:05

У мене брат купује у Неw Yоркет, Цубус, ЈЦ кад су снизења. Та одјеца је и до Боснw досла. Он мало мало па саље. Има једну јакну од Неw Yоркера за коју сам му рекла да му добро стоји и то не саље. Није никад ниста купио од Кинеза па одјеца траје годинама.

Name

Каталоске нарудзбе

10.04.2016 20:14

Ја сам ваљда била прва и једина која је наруцивала из Атекса. Не знам да ли АТЕКС јос постоји али ваљало би испитати. Код наруцивања ваља бити и самокритицан, а тога је мало. И будала би видјела да она халхина је вецерна не вјенцана. Она друга се сирила с бројем и тако даље.

ОДГОВОРИТЕ