Internet kupovina: Šta naruče, a šta dobiju?

Kupci na internetu u posljednje vrijeme masovno postavljaju fotografije na Facebook kojim žele pokazati nezadovoljstvo u kvalitetu, ali i dizajnu odjeće koju naručuju, ali i upozoriti ostale.

Bosna i Hercegovina 10.04.2016 | 20:53
Internet kupovina: Šta naruče, a šta dobiju?

Navode kako je odjeća na fotografiji na stranici odakle naručuju drastično drugačija od one koju dobiju, što izaziva veliko razočarenje među njima.

Fotografije proizvoda koje su dobili postavljaju na mnoge grupe na Facebooku na kojim se prevareni kupci bore protiv tih internet trgovina.

Trgovine su većinom smještene u Kini, a mnogo se reklamiraju po društvenim mrežama.

Pritužbe o jeftinim sintetičkim tkanima, lošem dizajnu i odjeći skrojenoj po netačnim dimenzijama, obiluju po Facebook grupama uz razne uvredljive opise sa označenom stranicom odakle su naručili.

Ovi prodavači rade pod imenima RoseGal, Rose Wholesale, DressLily i FashionMia, a prema istraživanju Buzzfeeda, najmanje osam od njih su povezani sa jednom internet kompanijom iz Kine koja se zove ShenZhen Global Egrow E-Commerce Co.

Ta kompanija je navodno zaradila blizu 200 miliona dolara prodajom 2014. godine.

Izvor: N1

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

pero

10.04.2016 13:20

Samo lud kupuje na nevidjeno

ODGOVORITE
Name

Miki

10.04.2016 17:11

Kupujem već 5 godina možda jedan ili dva artikla nisu bila kako treba ali su novac vratili uredno.

Name

Direkt

10.04.2016 17:02

Ovaj tip robe ne bi trebao da se kupuje preko interneta već na pijaci, u prodavnici odjeće, pa čak i kod krojača u slučaju nekih posebnih želja. Tako na kraju izađe povoljnije i nesumnjivo bolje nego da se kupuje preko interneta gdje ne znaš da li ti taj tip odjeće odgovara tvom zdravlju (materijali od kojih je odjeća napravljena), zatim nepoznat je kvalitet tkanine, koja veličina će ti doći (i to se dešava) i druge stvari. Na slikama haljina može da izgleda identično originalu, a kada ti stigne na kućnu adresu i vidiš ono neka blijeda ili masnolika boja, a materijal malo bolji od zavjese. Isto važi i za patike, prije svega zbog kvaliteta. Ne postoji original koji košta čak 5-6 puta manje od regularne cijene. To je kopija. Postoji original na sniženju, ali baš sa 5-6 puta nižom cijenom... Pa nije ni gospodin Nike lud da prodaje svoje ime za te pare.

ODGOVORITE
Name

tacno

11.04.2016 19:05

U mene brat kupuje u New Yorket, Cubus, JC kad su snizenja. Ta odjeca je i do Bosnw dosla. On malo malo pa salje. Ima jednu jaknu od New Yorkera za koju sam mu rekla da mu dobro stoji i to ne salje. Nije nikad nista kupio od Kineza pa odjeca traje godinama.

Name

Kataloske narudzbe

10.04.2016 20:14

Ja sam valjda bila prva i jedina koja je narucivala iz Ateksa. Ne znam da li ATEKS jos postoji ali valjalo bi ispitati. Kod narucivanja valja biti i samokritican, a toga je malo. I budala bi vidjela da ona halhina je vecerna ne vjencana. Ona druga se sirila s brojem i tako dalje.

ODGOVORITE