Чубриловић: Уважити приједлоге Срба

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да је неопходно да се представницима Координационог одбора Удружења Срба у Мостару обезбиједи равноправно учешће у преговорима о уређењу града Мостара јер је то једини пут да се 21 годину од потписивања Дејтонског мировног споразума покуша остварити равноправност Срба као конститутивног народа у овом граду.

Босна и Херцеговина 10.04.2016 | 20:56
Чубриловић: Уважити приједлоге Срба

Чубриловић је током разговора са представницима одбора изразио очекивање да ће три народа у Мостару до почетка маја постићи договор о измјенама Изборног закона БиХ за Мостар и Статута града на корист свих, те да ће Мостар након осам година вакуума коначно добити власт која ће радити у интересу свих народа и грађана, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

“Подржавамо напоре Координације да српски народ у Мостару добије што већи број одборника у Градском вијећу, као и једно од челних мјеста у управи града, у складу са Уставом и Изборним законом”, рекао је Чубриловић.

Он је изразио наду да су представници политичких партија из Републике Српске спремни да на изборе изађу са једном изборном листом јер у Мостару, у којем су угрожена елементарна права Срба као конститутивног народа, нема мјеста за политизацију.

“Ријеч је о минимуму националног интереса који је важан за опстанак Срба у овом граду”, нагласио је Чубриловић.

Он је истакао да је неопходно подржати приједлоге Координационог одбора Удружења Срба јер они најбоље знају каква рјешења могу да задовоље интересе грађана Мостара српске националности и на који начин могу да обезбиједити заштиту виталног националног интереса у органима градске власти.

“Сматрамо да разговори, али и свако рјешење које буде постигнуто без представника Срба, није рјешење које ће бити одрживо у будућности, те због тога поздрављамо напоре мостарских Срба да конструктивно учествују у постизању дугорочног рјешења”, поручио је Чубриловић

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бања Лука

10.04.2016 11:23

Е онда треба исто тако и у Бања Луци Хрватима и Босњацима, а богами и Ромима и Јеврејима. Ал, авај. Нема их... Гдје су? Питати власти у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

10.04.2016 15:25

Кад би босњаци и Хрвати имали бар један посто утицаја сто га имају Срби у Мостару био би то успјех, а ја сам зато да сви људи без обзира ко су и гдје зивјели имају утицај колико заслузују, а не првити резервате за сваку врсту посебно.

Name

Директ

10.04.2016 14:11

Срби у Мостару се нажалост питају само када вихор размјерица између Бошњака и Хрвата дуне но треба бити коректан и признати да Мостар само дијели судбину земље у којој се налази почевши од Сарајева у коме има више Кинеза неголи Срба до Тузле па све до Бања Луке која такође није изузета од не подјела, пошто и у подијељеним друштвима може да се живи добро па чак и напредно (примјер Белгије и Швајцарске) већ од забушавања једни других умјесто да се заједно договоримо око ствари које живот значе (економија) јер то је нешто што нас све тишти и то на исти начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме курве, фукаре и будале

10.04.2016 18:43

Зар је дошло дотле да и Чубриловић Недељко нешто сматра?

ОДГОВОРИТЕ