Опозиција о протестима - Додик о референдуму

Економска криза потреса БиХ, а милионера је све више. У БиХ живи чак 525 милионера.

Република Српска 09.04.2016 | 21:23
Опозиција о протестима - Додик о референдуму

Они на својим банковним бх. рачунима имају по милион марака. Неједнакост расте – потврђује се чињеница да су богати све богатији. Власници најдебљих банкарских рачуна у БиХ заједно имају конто ''тежак'' вртоглавих 630 милиона марака.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић посјетио је дјецу погинулих бораца и демобилисане борце који штрајкују у бањалучком парку "Младен Стојановић". Мектић је обећао да ће наставити борбу против криминала и корупције и да у тој борби неће бити поштеђених. То су од њега затражили и штрајкачи. Министар Мектић напомиње да је огроман новац дат тајкунима из буџета Српске, а да су борачке категорије на маргини друштва. Мектић је обећао да ће жестоко наставити борбу против криминала и корупције у Српској и БиХ.

Поскупљење струје, кашњење исплата из буџета, тешка финансијска ситуација разлози су због којих ПДП, заједно са Савезом за промјене, сматра да је крајње вријеме да се у Републици Српској одржи мирни протести.
И док опозиција најављује протесте због тешке економске ситуације предсједник Републике Српске Милорад Додик поново о референдуму.

Он је изјавио Срни да ће у наредним седмицама Народна скупштина Српске одлучивати о референдуму у Српској на којем би се грађани изјашњавали да ли подржавају 9. јануар као Дан Републике.

Погледајте "Дневник 2"

(БН ТВ)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Батман

09.04.2016 15:14

Неце ни јаз довијека трајати,кад устане кука и мотика онда цемо бити исти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

09.04.2016 18:35

Зивим за тај дан,медјутим мислим да немамо као народ м... за праве демострације,цекамо да неко други мјења за нас!?

Name

Петар

09.04.2016 21:14

Како исти? Не моземо бити исти!Писмени од неписмених, врједнији од љенстина, креативнији од људи без смисла..не моземо бити исти!!! Сад би ове постене љенстине отимали овима сто су радили и несто правили!

Name

Језик

09.04.2016 18:01

То је једини језик кога це (не)разумна власт разумјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ии

09.04.2016 18:30

Мора да ће тако бити,ко да устане видиш да смо сви ко на бенсединима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕФЕРЕНДУМ О ЊЕМУ

09.04.2016 18:32

РЕФЕРЕНДУМ О ШАТОРСКОМ ПЈЕВАЧУ И ГАНГСТЕРУ. ПРВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

10.04.2016 08:00

Он је поготово заслузан за одбрану 9.јануара и он и сва она банда око њега.

Name

Мисо

09.04.2016 19:10

Протести најбоља осуда криминалцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИКАСО

09.04.2016 19:29

Само толико мало милионера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

09.04.2016 20:07

И позиција и опозиција се углавном баве сами собом.Јос нико од њих није схватио да би требали да слузе а не да владају народом.Надам се да це пролазити вријеме оних који тразе неограницену лојалност без обзира сто због те лојаности неки поцињу и кривицно одговарати.Приватне партије којих није мали број по природи не могу бити генератори демократије,него политицке корупције цији утицај кроз институције је погубан и води дрзаву у колапс у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

10.04.2016 09:56

Све рецено ...

Name

Два црна гаврана

09.04.2016 20:09

Џаба прича, ко о чему пензионери о пензијама. Причају да мартовска ни на видику није. А у Федерацији увелико дијеле и пензије и мировине, мартовске наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

09.04.2016 20:12

Шта му би данас да прича о референдуму, баш за викенд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Север

09.04.2016 20:12

Додик је својом реториком бранеци Српску, вец дубоко загазио у милионере. Ј...е се њему за парком и борцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

09.04.2016 21:00

хајмо ДА НАЈУРИМО БАГРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ@цТОР

09.04.2016 21:05

Само ми је зао народа који нема за сутра,нема за вецеру,гладан иде на сан,сања бољи дан,а политицари ,не предузимају ниста ,за такве нема ријеци осим двије: корупција и криминал.Зао ми је и идуцих генерација које дугове за свој вијек неце моци исплатити.А није ми зао народа који ,двадесет и кусур година бирају исте,бас исте политицаре.Бас сам у дилеми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

09.04.2016 21:15

ДА ЛИ ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ МИСЛИ ДА СМО МИ СВИ ТОЛИКО ГЛУПИ И ДА НЕ РАЗЛИКУЈЕМО СВИЈЕСТ ОД НЕСВЈЕСТИ... ОН УПЛАЋУЈЕ КЕШ У БАНКУ ДА ПЛАЋА КРЕДИТ ЗА ВИЛУ У БЕОГРАДУ КОЈУ ЈЕ КУПИО НА КРЕДИТ, А ИЗБАЦУЈЕ ПАРОЛЕ О РЕФЕРЕНЕДУМУ, ДОК ЖЕЉКА И ОСТАЛО ДРУШТВО МИНИСТИРА КРЕШУ БУЏЕТ ЗА РАТНЕ ИНВАЛИДЕ И ДРУГЕ СОЦИЈАЛНЕ КАТЕГОРИЈЕ. ПОШТО ОЧИТО НЕМА НИКАКВОГ ИЗЛАЗА ЗА ЊЕГА И ЊЕГОВУ ДРУЖИНУ, ОН ЈЕ ОЧИТО ОДЛУЧИО ДА ИДЕ ДО КРАЈА ОНАКО КАКО ЈЕ И РАДИО ДО САДА... ШТО ГОРЕ - ТО БОЉЕ. ОНОГ КАМЕРУНА, ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ОВИХ ДАНА БУКВАЛНО "РАЗВАЉУЈУ" САМО ЗБОГ СУМЊЕ ЗА ПРАЊА НОВЦА И СПРЕМАЈУ ОГРОМНЕ ПРОТЕСТЕ У ЛОНДОНУ, А МИЛЕ НАМ СЕ ЈАКО ЉУТИ КАД ГА НЕКО УПИТА ОДАКЛЕ МУ ТОЛИКИ НОВЦИ... Е КАКО ЋЕ ДА ЛЕТИ ТАЈ УОБРАЖЕНИ И СИРОВИ ПРИМИТИВАЦ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попули воx

09.04.2016 21:35

Куд среће да се још прије годину и више дана народ дигао и јавно негодовао, сад би околности биле потпуно другачије. Али на сва звона се лажно звонило како је Република Српска угрожена, како опозиција чак ради на томе, па се ту појавио и онај чувени знак једнакости Милорад Додик = Република Српска. Јадно је све то. Јадно је да ова толико испрофанисана власт на челу са Милорадом Додиком и његовим јатом лопова и послушника било шта покреће, од референдума па надаље.Из свега овог произлази само једна горчина. Ово овдје више није ни најгора варијанта капитализма (првобитне акомулације), ово је феудални систем на челу са Милорадом Додиком и његовим јатом. Српски народ је политиком СНСД-а доведен у изразито лошу позицију по многим основама, прије свега због потхрањиване снажне девијације друштвено пожељних моралних вриједности,а што је очигледно код свих старосних доби, потом апатије младих и јаке жеље да се оде са овог простора. Потом, огромне самовоље и бахатости свих који су на било каквој позицији чинећи тако актуалну власт и њен препознатљив профил. У складу са тим је и СИНДРОМ ВЛАДАРА ДОДИКА који се пренио на ниже структуре власти и невјеројатно добро накалемио. Ту је и незаобилазно потхрањивање енормног криминала и заштите криминалаца (тајкуна и политичара - света спрега криминала), као и бахатости власти. Све ово је и више него довољно да се дефинише да је Република Српска заиста озбиљно угрожена и то више него икад, али изнутра, а не спољног фактора и опозиције на што се уредено реферира Милорад Додик и чланови његовог јата или боље рећи секте. Искрено се надам да ће највећи број граqђана до октобарских избора коначно увидјети о каквој се власти ради и у каквој смо дубиози због те власти на челу са СНСД-ом, уколико се грађани не одлуче раније да цивилизовано јавно негодују и макну ову владајућу багру. Не с амо да ју макну већ и казне.А онда треба радити на оздрављењу цјелокупног друштва, вратити моралне вриједности које красе ЧОВЈЕКА, оздравити институције као што су судство, тужилаштво, полиција итд. Свој народ треба вољети и са љувбављу државу градити. Дај Боже !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

10.04.2016 04:10

Они нису ваљали предали су власт 1989. постено и без проблема сви сте били против њих ,имали сте плате послове,мир ,сигурност е ста сад хоцете ти велики бранитељи су вам дали ,рат,биједу ,глад ,криминал,корупција и национализам оплацкалису све ста су могли и сада зиве они и њихове фамилије ,пријатељи кумови у изобиљу као и они од 1918. до 1941. све је њихово судство,сколство,индустрија ,здравство ,полиција њихови се могу сколовати ,лијецити ,путовати имати све сто позеле ,пљацкати бити криминалци и никада нису криви срецан вам пут поново на Козару и Неретву другог вам пута нема да скинете јарам сврата све је исто само нема страног окупатора па видите коце на коју страну и запјевајте домаци пролетери уједините се јер немате сто изгубити све вам је ионако покрадено и оплацкано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБЛ

10.04.2016 06:15

Само ПРОТЕСТИ и ХАПСЕЊЕ мозе спасити РС !

ОДГОВОРИТЕ