Opozicija o protestima - Dodik o referendumu

Ekonomska kriza potresa BiH, a milionera je sve više. U BiH živi čak 525 milionera.

Republika Srpska 09.04.2016 | 21:23
Opozicija o protestima - Dodik o referendumu

Oni na svojim bankovnim bh. računima imaju po milion maraka. Nejednakost raste – potvrđuje se činjenica da su bogati sve bogatiji. Vlasnici najdebljih bankarskih računa u BiH zajedno imaju konto ''težak'' vrtoglavih 630 miliona maraka.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić posjetio je djecu poginulih boraca i demobilisane borce koji štrajkuju u banjalučkom parku "Mladen Stojanović". Mektić je obećao da će nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije i da u toj borbi neće biti pošteđenih. To su od njega zatražili i štrajkači. Ministar Mektić napominje da je ogroman novac dat tajkunima iz budžeta Srpske, a da su boračke kategorije na margini društva. Mektić je obećao da će žestoko nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije u Srpskoj i BiH.

Poskupljenje struje, kašnjenje isplata iz budžeta, teška finansijska situacija razlozi su zbog kojih PDP, zajedno sa Savezom za promjene, smatra da je krajnje vrijeme da se u Republici Srpskoj održi mirni protesti.
I dok opozicija najavljuje proteste zbog teške ekonomske situacije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo o referendumu.

On je izjavio Srni da će u narednim sedmicama Narodna skupština Srpske odlučivati o referendumu u Srpskoj na kojem bi se građani izjašnjavali da li podržavaju 9. januar kao Dan Republike.

Pogledajte "Dnevnik 2"

(BN TV)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Batman

09.04.2016 15:14

Nece ni jaz dovijeka trajati,kad ustane kuka i motika onda cemo biti isti..

ODGOVORITE
Name

lijan

09.04.2016 18:35

Zivim za taj dan,medjutim mislim da nemamo kao narod m... za prave demostracije,cekamo da neko drugi mjenja za nas!?

Name

Petar

09.04.2016 21:14

Kako isti? Ne mozemo biti isti!Pismeni od nepismenih, vrjedniji od ljenstina, kreativniji od ljudi bez smisla..ne mozemo biti isti!!! Sad bi ove postene ljenstine otimali ovima sto su radili i nesto pravili!

Name

Jezik

09.04.2016 18:01

To je jedini jezik koga ce (ne)razumna vlast razumjeti.

ODGOVORITE
Name

Ii

09.04.2016 18:30

Mora da će tako biti,ko da ustane vidiš da smo svi ko na bensedinima.

ODGOVORITE
Name

REFERENDUM O NJEMU

09.04.2016 18:32

REFERENDUM O ŠATORSKOM PJEVAČU I GANGSTERU. PRVO.

ODGOVORITE
Name

tako je

10.04.2016 08:00

On je pogotovo zasluzan za odbranu 9.januara i on i sva ona banda oko njega.

Name

Miso

09.04.2016 19:10

Protesti najbolja osuda kriminalcima

ODGOVORITE
Name

PIKASO

09.04.2016 19:29

Samo toliko malo milionera.

ODGOVORITE
Name

Osvit

09.04.2016 20:07

I pozicija i opozicija se uglavnom bave sami sobom.Jos niko od njih nije shvatio da bi trebali da sluze a ne da vladaju narodom.Nadam se da ce prolaziti vrijeme onih koji traze neogranicenu lojalnost bez obzira sto zbog te lojanosti neki pocinju i krivicno odgovarati.Privatne partije kojih nije mali broj po prirodi ne mogu biti generatori demokratije,nego politicke korupcije ciji uticaj kroz institucije je poguban i vodi drzavu u kolaps u svakom pogledu.

ODGOVORITE
Name

Sime

10.04.2016 09:56

Sve receno ...

Name

Dva crna gavrana

09.04.2016 20:09

Džaba priča, ko o čemu penzioneri o penzijama. Pričaju da martovska ni na vidiku nije. A u Federaciji uveliko dijele i penzije i mirovine, martovske naravno.

ODGOVORITE
Name

građanin

09.04.2016 20:12

Šta mu bi danas da priča o referendumu, baš za vikend.....

ODGOVORITE
Name

Sever

09.04.2016 20:12

Dodik je svojom retorikom braneci Srpsku, vec duboko zagazio u milionere. J...e se njemu za parkom i borcima.

ODGOVORITE
Name

BORAC

09.04.2016 21:00

hajmo DA NAJURIMO BAGRU

ODGOVORITE
Name

RE@cTOR

09.04.2016 21:05

Samo mi je zao naroda koji nema za sutra,nema za veceru,gladan ide na san,sanja bolji dan,a politicari ,ne preduzimaju nista ,za takve nema rijeci osim dvije: korupcija i kriminal.Zao mi je i iducih generacija koje dugove za svoj vijek nece moci isplatiti.A nije mi zao naroda koji ,dvadeset i kusur godina biraju iste,bas iste politicare.Bas sam u dilemi.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

09.04.2016 21:15

DA LI PREDSJEDNIK REPUBLIKE MISLI DA SMO MI SVI TOLIKO GLUPI I DA NE RAZLIKUJEMO SVIJEST OD NESVJESTI... ON UPLAĆUJE KEŠ U BANKU DA PLAĆA KREDIT ZA VILU U BEOGRADU KOJU JE KUPIO NA KREDIT, A IZBACUJE PAROLE O REFERENEDUMU, DOK ŽELJKA I OSTALO DRUŠTVO MINISTIRA KREŠU BUDŽET ZA RATNE INVALIDE I DRUGE SOCIJALNE KATEGORIJE. POŠTO OČITO NEMA NIKAKVOG IZLAZA ZA NJEGA I NJEGOVU DRUŽINU, ON JE OČITO ODLUČIO DA IDE DO KRAJA ONAKO KAKO JE I RADIO DO SADA... ŠTO GORE - TO BOLJE. ONOG KAMERUNA, PREDSJEDNIKA VLADE VELIKE BRITANIJE OVIH DANA BUKVALNO "RAZVALJUJU" SAMO ZBOG SUMNJE ZA PRANJA NOVCA I SPREMAJU OGROMNE PROTESTE U LONDONU, A MILE NAM SE JAKO LJUTI KAD GA NEKO UPITA ODAKLE MU TOLIKI NOVCI... E KAKO ĆE DA LETI TAJ UOBRAŽENI I SIROVI PRIMITIVAC !!!

ODGOVORITE
Name

Populi vox

09.04.2016 21:35

Kud sreće da se još prije godinu i više dana narod digao i javno negodovao, sad bi okolnosti bile potpuno drugačije. Ali na sva zvona se lažno zvonilo kako je Republika Srpska ugrožena, kako opozicija čak radi na tome, pa se tu pojavio i onaj čuveni znak jednakosti Milorad Dodik = Republika Srpska. Jadno je sve to. Jadno je da ova toliko isprofanisana vlast na čelu sa Miloradom Dodikom i njegovim jatom lopova i poslušnika bilo šta pokreće, od referenduma pa nadalje.Iz svega ovog proizlazi samo jedna gorčina. Ovo ovdje više nije ni najgora varijanta kapitalizma (prvobitne akomulacije), ovo je feudalni sistem na čelu sa Miloradom Dodikom i njegovim jatom. Srpski narod je politikom SNSD-a doveden u izrazito lošu poziciju po mnogim osnovama, prije svega zbog pothranjivane snažne devijacije društveno poželjnih moralnih vrijednosti,a što je očigledno kod svih starosnih dobi, potom apatije mladih i jake želje da se ode sa ovog prostora. Potom, ogromne samovolje i bahatosti svih koji su na bilo kakvoj poziciji čineći tako aktualnu vlast i njen prepoznatljiv profil. U skladu sa tim je i SINDROM VLADARA DODIKA koji se prenio na niže strukture vlasti i nevjerojatno dobro nakalemio. Tu je i nezaobilazno pothranjivanje enormnog kriminala i zaštite kriminalaca (tajkuna i političara - sveta sprega kriminala), kao i bahatosti vlasti. Sve ovo je i više nego dovoljno da se definiše da je Republika Srpska zaista ozbiljno ugrožena i to više nego ikad, ali iznutra, a ne spoljnog faktora i opozicije na što se uredeno referira Milorad Dodik i članovi njegovog jata ili bolje reći sekte. Iskreno se nadam da će najveći broj graqđana do oktobarskih izbora konačno uvidjeti o kakvoj se vlasti radi i u kakvoj smo dubiozi zbog te vlasti na čelu sa SNSD-om, ukoliko se građani ne odluče ranije da civilizovano javno negoduju i maknu ovu vladajuću bagru. Ne s amo da ju maknu već i kazne.A onda treba raditi na ozdravljenju cjelokupnog društva, vratiti moralne vrijednosti koje krase ČOVJEKA, ozdraviti institucije kao što su sudstvo, tužilaštvo, policija itd. Svoj narod treba voljeti i sa ljuvbavlju državu graditi. Daj Bože !!!

ODGOVORITE
Name

galeb

10.04.2016 04:10

Oni nisu valjali predali su vlast 1989. posteno i bez problema svi ste bili protiv njih ,imali ste plate poslove,mir ,sigurnost e sta sad hocete ti veliki branitelji su vam dali ,rat,bijedu ,glad ,kriminal,korupcija i nacionalizam oplackalisu sve sta su mogli i sada zive oni i njihove familije ,prijatelji kumovi u izobilju kao i oni od 1918. do 1941. sve je njihovo sudstvo,skolstvo,industrija ,zdravstvo ,policija njihovi se mogu skolovati ,lijeciti ,putovati imati sve sto pozele ,pljackati biti kriminalci i nikada nisu krivi srecan vam put ponovo na Kozaru i Neretvu drugog vam puta nema da skinete jaram svrata sve je isto samo nema stranog okupatora pa vidite koce na koju stranu i zapjevajte domaci proleteri ujedinite se jer nemate sto izgubiti sve vam je ionako pokradeno i oplackano.

ODGOVORITE
Name

KGBL

10.04.2016 06:15

Samo PROTESTI i HAPSENJE moze spasiti RS !

ODGOVORITE