Велика полицијска операција у Бриселу

Белгијска полиција, уз подршку снајпера врши претрагу зграде у насељу Етербек у централном дијелу Брисела, а станари су евакуисани.

Свијет 09.04.2016 | 15:10
Велика полицијска операција у Бриселу

Полиција је опколила зграду, а дописник агенције Ројтерс са лица мјеста јавио је је да су у просторије ушли форензички стручњаци.

Полиција наводи да су у околини распоређени и снајперисти. Полиција је у протекла два дана ухапсила шест особа, укључујући двојицу кључних осумњичених за нападе у Паризу и Бриселу.

Према речима очевидаца, педесетак полицајаца је распоређено на лицу места, међу којима су јединице за деминирање и снајперисти.

У акцији учествује најмање 50 полицајаца. Стигле су и спасилачке службе, преноси телевизија РТБФ.

Портпарол тужилаштва потврдио је да је један мушкарац ухапшен, а званичник који је желео да остане анониман наводи да је осумњичени идентификован као Осама Крајем из шведског града Малмеа.

Како се наводи, ухапшени мушкарац је раније постављао фотографије из Сирије на друштвеним мрежама.

У Белгији је јуче ухапшено пет особа за које се сумња да су повезане са терористичким нападима у Бриселу у којима су убијене 32 особе.

Међу ухапшенима је Белгијанац Мухамед Абрини, кога полиција тражи и због повезаности са терористичким нападима у Паризу.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар