Velika policijska operacija u Briselu

Belgijska policija, uz podršku snajpera vrši pretragu zgrade u naselju Eterbek u centralnom dijelu Brisela, a stanari su evakuisani.

Svijet 09.04.2016 | 15:10
Velika policijska operacija u Briselu

Policija je opkolila zgradu, a dopisnik agencije Rojters sa lica mjesta javio je je da su u prostorije ušli forenzički stručnjaci.

Policija navodi da su u okolini raspoređeni i snajperisti. Policija je u protekla dva dana uhapsila šest osoba, uključujući dvojicu ključnih osumnjičenih za napade u Parizu i Briselu.

Prema rečima očevidaca, pedesetak policajaca je raspoređeno na licu mesta, među kojima su jedinice za deminiranje i snajperisti.

U akciji učestvuje najmanje 50 policajaca. Stigle su i spasilačke službe, prenosi televizija RTBF.

Portparol tužilaštva potvrdio je da je jedan muškarac uhapšen, a zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman navodi da je osumnjičeni identifikovan kao Osama Krajem iz švedskog grada Malmea.

Kako se navodi, uhapšeni muškarac je ranije postavljao fotografije iz Sirije na društvenim mrežama.

U Belgiji je juče uhapšeno pet osoba za koje se sumnja da su povezane sa terorističkim napadima u Briselu u kojima su ubijene 32 osobe.

Među uhapšenima je Belgijanac Muhamed Abrini, koga policija traži i zbog povezanosti sa terorističkim napadima u Parizu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar