Уцјењују они који обнављају усташтво

Србија треба да настави да води политику мира, економских реформи и јачања угледа у свијету, оцијенио је предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Лнта.

Србија 09.04.2016 | 14:30
Уцјењују они који обнављају усташтво

Како наводи, само политички и економски јака Србија ће бити у стању да ефикасно брани своје националне интересе у односу према непријатељским државама као што је Хрватска.

"Србија не смије никада допустити да је уцјењује држава која је извршила највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата, која обнавља усташтво, слави ратне злочинце и не поштује људска права протјераних Срба и српских повратника", наводи се у саопштењу.

Линта је подсјетио и да хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић није пропустила прилику да дође на инаугурацију Хашима Тачија и тако, како је рекао, још једном демонстрира своје непоштовање према Србији.

Подсјећамо, радна група за проширење Европске уније завршила је састанак без сагласности Хрватске да Србија отвори поглавље 23.

Постигнута је сагласност да се у јуну отвори поглавље 24, а разговори ће бити настављени.

На састанку радне групе ЕУ за проширење Хрватска није изнијела став о отварању поглавља 23 у преговорима са Србијом, тако да је та тачка скинута с дневног реда и о томе ће се поново разговарати сљедеће седмице, рекла је шефица преговарачког тима Србије Тања Мишчевић.

"Хрватска представница није имала инструкцију из Загреба, тако да се прешло преко ове тачке и она је остављена за сљедећу недјељу", рекла је Мишчевићева.

Та тачка ће сад, како је објаснила, стално бити стављана на дневни ред и "неће се ни помјерати, ни склањати, ни блокирати док год не добију зелено свјетло из Загреба".

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је Влада Републике Србије запрепашћена одлуком Хрватске да не подржи европски пут Србије.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НЕКА ЛУДА ВРЕМЕНА

09.04.2016 12:36

НАЖАЛОСТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

09.04.2016 13:45

Искомплексирана стока

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

09.04.2016 15:51

Не могу да вјерујем да сте запрепашћени. И ја сам запрепашћен чињеницом да сте мислили да вас неће ометати гдје год буду могли.

ОДГОВОРИТЕ