Ucjenjuju oni koji obnavljaju ustaštvo

Srbija treba da nastavi da vodi politiku mira, ekonomskih reformi i jačanja ugleda u svijetu, ocijenio je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Lnta.

Srbija 09.04.2016 | 14:30
Ucjenjuju oni koji obnavljaju ustaštvo

Kako navodi, samo politički i ekonomski jaka Srbija će biti u stanju da efikasno brani svoje nacionalne interese u odnosu prema neprijateljskim državama kao što je Hrvatska.

"Srbija ne smije nikada dopustiti da je ucjenjuje država koja je izvršila najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, koja obnavlja ustaštvo, slavi ratne zločince i ne poštuje ljudska prava protjeranih Srba i srpskih povratnika", navodi se u saopštenju.

Linta je podsjetio i da hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije propustila priliku da dođe na inauguraciju Hašima Tačija i tako, kako je rekao, još jednom demonstrira svoje nepoštovanje prema Srbiji.

Podsjećamo, radna grupa za proširenje Evropske unije završila je sastanak bez saglasnosti Hrvatske da Srbija otvori poglavlje 23.

Postignuta je saglasnost da se u junu otvori poglavlje 24, a razgovori će biti nastavljeni.

Na sastanku radne grupe EU za proširenje Hrvatska nije iznijela stav o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom, tako da je ta tačka skinuta s dnevnog reda i o tome će se ponovo razgovarati sljedeće sedmice, rekla je šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

"Hrvatska predstavnica nije imala instrukciju iz Zagreba, tako da se prešlo preko ove tačke i ona je ostavljena za sljedeću nedjelju", rekla je Miščevićeva.

Ta tačka će sad, kako je objasnila, stalno biti stavljana na dnevni red i "neće se ni pomjerati, ni sklanjati, ni blokirati dok god ne dobiju zeleno svjetlo iz Zagreba".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Republike Srbije zaprepašćena odlukom Hrvatske da ne podrži evropski put Srbije.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

НЕКА ЛУДА ВРЕМЕНА

09.04.2016 12:36

НАЖАЛОСТ!

ODGOVORITE
Name

M

09.04.2016 13:45

Iskompleksirana stoka

ODGOVORITE
Name

Radovan

09.04.2016 15:51

Ne mogu da vjerujem da ste zaprepašćeni. I ja sam zaprepašćen činjenicom da ste mislili da vas neće ometati gdje god budu mogli.

ODGOVORITE