Оптужница против одговорних за 30 дана

Важна документација у вези са пословањем Бобар банке у ликвидацији судском вјештаку неће бити доступна прије подизања оптужнице против одговорних службеника банке, која се очекује у року од мјесец дана, речено је на рочиштима по тужбама Брчко дистрикта против Бобар банке у ликивдацији.

Република Српска 09.04.2016 | 07:18
Оптужница против одговорних за 30 дана

У Окружном привредном суду у Бијељини су одржана два рочишта по двије тужбе тешке укупно 1,67 милиона КМ које је Брчко дистрикт поднио против Бобар банке у ликвидацији.

На првом рочишту, које је, уствари, наставак припремног рочишта од 11. фебруара, суд је одредио вриједност спора од 1,25 милиона КМ, колико Дирекција за финансије Брчко дистрикта потражује од Бобар банке у ликвидацији по једној од девет тужби које су покренуте против Бобар банке, у којој им је заробљено око 20 милиона КМ депонованих средстава.

На другом рочишту суд је утврдио вриједност спора од 420.666 КМ, колико Развојно – гарантни фонд Брчко дистрикта потражује од Бобар банке у ликвидацији.

Замјеници правобраниоца Брчко дистрикта Велида Демировић и Мирослав Сајловић у цјелости су остали код тужби и постављених тужбених захтјева, затраживши од судије Божане Гужвић да се на главној расправи, осим разматрања писане материјалне документације, саслушају и свједоци градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић, директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић, као потписник уговора о депоновању средстава и ликвидациони управник Бобар банке Миле Максимовић од којих ће тражити да се изјасне на околности како је дошло до закључења уговора и начина испуњења уговорних обавеза.

Од ликвидационог управника Бобар банке ће захтијевати да се изјасни на који начин су спорна новчана средства резервисана у оквиру ликвидационе масе, те гдје су евидентирана и да ли се налазе на посебном рачуну, како би пуномоћници Брчко дистрикта могли прецизирати тужбени захтјев.

Они су предложили да се спроведе и вјештачење које је повјерено Горану Лалићу из Бијељине, стручњаку из области банкарског пословања, са чиме се сложио и пуномоћник Бобар банке, адвокат Миленко Зеленовић.

Судија Божана Гужвић подсјетила је стране у спору да прије подизања оптужнице против одговорних службеника Бобар банке у ликвидацији судском вјештаку неће бити доступна важна документација, истичући да у року од мјесец дана очекује подизање оптужнице.

Ново рочиште заказано је за 14. јун, када ће на главној расправи бити саслушани свједоци и изведени докази.

Извор: Цапитал

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цхарлес

09.04.2016 06:30

Па оптужнице су практично требале да су спремне онда када су извршена хапсења. Шта је сада ово, 30 дана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.04.2016 06:50

Видис да је ово за другу работу а везано за банку...ко зна ко све и ста све ту има?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рерна

09.04.2016 08:16

има ли ту негдје Баје?

Name

Лоw

09.04.2016 10:31

Рерна, он је мозак...а има друге органе који га слушају и одрађују.