Дефинитивно: Цибона у ФИБА-иној Лиги шампиона!

Петровић: Није све у новцу! "Јасно ми је да у Европи има неких богатих клубова, али много је више оних других који би желели да кроз такмичење дођу до резултата. Новац је важан, али не може да буде једини разлог“, објаснио је он.

 

Кошарка 12.04.2016 | 20:20
Дефинитивно: Цибона у ФИБА-иној Лиги шампиона!

Председник загребачке Цибоне Александар Петровић потврдио је данас да ће двоструки првак Европе следеће сезоне дефинитивно играти ФИБА Лигу шампиона.

“Спортски принцип је основни разлог због којег смо се одлучили за ФИБА Лигу шампиона. Она нам даје шансу. Јасно ми је да у Европи има неких богатих клубова, али много је више оних других који би желели да кроз такмичење дођу до резултата. Новац је важан, али не може да буде једини разлог“, објаснио је Петровић у интервјуу за сајт ФИБА ЛШ.

Цибона је ове сезоне била и учесник инаугурационог ФИБА Европа купа у којем је стигла до четвртфинала.

“Одлучили смо се за Европа куп зато што имамо доста младих играча и кроз то такмичење су веома напредовали. Једноставно, морамо да пронађемо начин како да правимо играче и за клубове и за репрезентацију“, додао је Петровић.

Цибона је засад једини клуб из Јадранске лиге који се определио за ФИБА такмичење, док су остали из региона стали на страну Евролиге.

Коментари / 0

Оставите коментар