Definitivno: Cibona u FIBA-inoj Ligi šampiona!

Petrović: Nije sve u novcu! "Jasno mi je da u Evropi ima nekih bogatih klubova, ali mnogo je više onih drugih koji bi želeli da kroz takmičenje dođu do rezultata. Novac je važan, ali ne može da bude jedini razlog“, objasnio je on.

 

Košarka 12.04.2016 | 20:20
Definitivno: Cibona u FIBA-inoj Ligi šampiona!

Predsednik zagrebačke Cibone Aleksandar Petrović potvrdio je danas da će dvostruki prvak Evrope sledeće sezone definitivno igrati FIBA Ligu šampiona.

“Sportski princip je osnovni razlog zbog kojeg smo se odlučili za FIBA Ligu šampiona. Ona nam daje šansu. Jasno mi je da u Evropi ima nekih bogatih klubova, ali mnogo je više onih drugih koji bi želeli da kroz takmičenje dođu do rezultata. Novac je važan, ali ne može da bude jedini razlog“, objasnio je Petrović u intervjuu za sajt FIBA LŠ.

Cibona je ove sezone bila i učesnik inauguracionog FIBA Evropa kupa u kojem je stigla do četvrtfinala.

“Odlučili smo se za Evropa kup zato što imamo dosta mladih igrača i kroz to takmičenje su veoma napredovali. Jednostavno, moramo da pronađemo način kako da pravimo igrače i za klubove i za reprezentaciju“, dodao je Petrović.

Cibona je zasad jedini klub iz Jadranske lige koji se opredelio za FIBA takmičenje, dok su ostali iz regiona stali na stranu Evrolige.

Komentari / 0

Ostavite komentar