Корупција извршила финансијски слом

Неопходан је обрачун са криминалом и корупцијом, поручено је у Градишци са јавне трибине СДС-а “Спасимо Српску, спријечимо пљачку”. 

Република Српска 08.04.2016 | 22:50
Корупција извршила финансијски слом

Српска демократска странка ће да учини све да би се обезбиједила свијетла будућност дјеци, за разлику од актуелне власти Милорада Додика која је, како кажу, уништила и прошлост и садашњост.

Неопходне су корјените промјене у Републици Српској јер је Српска доведена у веома лошу финасијску ситуацију и у незавидан положај, рекао је предсједник Српске демократске странке Младен Босић.

“Сад је свима јасно да је Република Српска доведена у незавидан финансијски положај, да касне све пренадлежности које Влада треба да обезбиједи. Поручујемо да не можемо ништа урадити док се не обрачунамо са пљачком и криминалом који су огромних размјена у Републици Српској”, истакао је Босић.

Борба против криминала и корупције мора истрајати до краја, истакао је министар безбједности у СМ БиХ Драган Мектић, указујући да је политичка корупција узрок незапослености и свеопштег сиромаштва.

“Обећавам да ћемо се до краја истрајно борити против корупције, посебно политичке корупције у БиХ и Републици Српској, јер сматрам да је корупција скоро па извршила финансијски слом Републике Српске, да је корупција узрок за незапосленост и опште сиромаштво”, каже Мектић.

Извоз говеђег меса и месних прерађевина из БиХ у Турску наставиће се и у овој години, изјавио је министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Мирко Шаровић.

“Овај договор са премијером Турске Ахметом Давутоглуом о наставку извоза меса је важан детаљ, радимо и на неким мјерама које би помогле пољопривредном сектору, посебно индустрији меса, боримо се када је у питању адаптација, тренутно радимо на плавом дизелу. Закон о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ је отишао у процедуру и када буде усвојен то ће у мањој мјери помоћи пољопривредницима”, истакао је Шаровић.

Босна и Херцеговина ће да истраје у испуњавања услова за извоз меса које је прописала Турска, истиче Шаровић.

Суочавамо се са великим степеном криминала и корупције који представља препреку за свеукупни развој, бољи живот и останак омладине у Српској, рекао је начелник општине Градишка Зоран Лтиновић

“Надам се да оно што смо радили у Градишци упућује на другу политику, гдје смо правили суфиците а не дефиците, користили рационална средства, смањили кредитна задужења, отворили нови инвестициони циклус и поред цијеле опструкције републичке власти. Надам се да ће Градишка бити позитиван примјер да се једним домаћинским радом може и у услвима кризе напредовати”, каже Латиновић.

На скупу у Градишци истакнуто је да ова локална заједница има пољопривредни и економски капацитет , да има највећи гранични прелаз у БиХ и да је стратешки значајна за Српску и БиХ.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

xyз

08.04.2016 21:17

Исту причу о корупцији понављали су прије двије године, само тада су били мало гласнији.Опет играју на очај и заборав народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободан

08.04.2016 21:19

Да ли је ко видио цеститог Дуњица и постеног синдикалца Боска Гргица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЗП

08.04.2016 21:53

Како СДС мисли спасити РС? Сједити у СА примати велике плате, тако се не спасава РС. Изузетак је министар Мектиц, свака му част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.04.2016 21:57

Обецања пуста радовања....знамо ми ко сте ви а сазнашмо ко су и они. Сви сте ви на истом калупу сковани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

08.04.2016 22:33

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.04.2016 04:39

Да ли је на скупу био посланик СЛАВКО ДУЊИЦ и председник синдиката БОСКО ГРГИЦ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат Ђуро

09.04.2016 13:31

Једино што ви можете урадити за спас Српске је да одете што прије. Можда се тада и успије смијенити Додик. Док је вас ту може бити миран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акција и само упорна акција спашава

09.04.2016 22:11

Крените широм Републике Српске са јавним трибинама, да се грађани охрабре, неки освијесте , како би се овом злу које нас је захватило стало у крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

10.04.2016 04:35

Све је дозивило слом просвета ,судство ,здравство ,индустрија ,полиција све криминал плацка и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

федерација

10.04.2016 05:48

Да је нама оваквих у Федерацији као сто је Саровиц, Мектиц да се боре за свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врста 8472

10.04.2016 06:08

Једна фантастицно организована трибина...пуно људи који су имали ста да цују!!!

ОДГОВОРИТЕ